Нова технологія Apple: Неактивний чіп для покращеної взаємодії пристроїв

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Багато Macbook, iPad і iMac, випущених Apple з кінця 2023 року, мають дещо спільне: всередині кожного з них є секретний чіп. Цей чіп наразі неактивний, але у майбутньому його можуть активувати, що забезпечить користувачам додаткові переваги.

Реклама

У багатьох пристроях Apple присутній чіп Thread. Наприклад, такі чіпи є в iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, але про це відомо відкрито. Однак портал The Verge виявив, що ці елементи також присутні в iPad Pro з чіпом M4, iPad Air з чіпом M2, а також у MacBook і iMac з чіпом M3.

Thread — це мережевий протокол, розроблений зокрема Apple, а також Google, Osram та Samsung. Метою було створення бездротової мережі з мінімальним енергоспоживанням. Розумні пристрої можуть використовувати Thread для швидкого обміну даними з низьким навантаженням на акумулятори. Кожен пристрій у мережі підключається до щонайменше двох інших, створюючи таким чином мережу, де всі пристрої можуть взаємодіяти один з одним.

Реклама

Apple використовує чіпи Thread у нових iPhone та продуктах для розумного будинку, таких як HomePod, з 2020 року. Вони служать мережевим концентратором для інших пристроїв, підключених до мережі. Керувати ними можна через Apple Home. Новий стандарт для розумного будинку Matter, що базується на Thread, також має на меті забезпечити взаємодію пристроїв від різних виробників у спільній мережі.

Завдяки вбудованим чіпам, Apple може активувати цю функцію в згаданих пристроях. iPad, MacBook та iMac можуть служити мережевими концентраторами для всіх пристроїв розумного будинку, дозволяючи легко використовувати програму Apple Home на цих пристроях.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ