На українському винищувачі Су-24 з’явилася невідома зброя

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Нещодавно в мережі з’явилися відео з українським винищувачем Су-24, який, ймовірно, оснащений новою керованою ракетою. На відео літак не робить запусків ракети.

Реклама

Портал The War Zone припускає, що літак проходив так звані випробування Captive-Carry-Test. Такі тести є важливим доповненням до аеродинамічних випробувань, оскільки дозволяють оцінити динамічні властивості літака і вплив озброєння на його льотні характеристики.

На відео показано, що ракета залишається прикріпленою до літака протягом польоту, щоб дослідити, як винищувач поводиться під час маневрів і як озброєння впливає на його можливості.

Реклама

Ракета, ймовірно, складається з трьох частин, що може свідчити про те, що це система, яка перетворює некеровані бомби у високоточну зброю. Такий підхід стає все більш популярним. Наприклад, американська система JDAM і французька система Hammer вже використовуються в сучасних конфліктах. Ці технології перетворюють “тупі” бомби на керовані ракети, додаючи головку самонаведення і хвостове оперення.

Українська зброя на відео також може мати рухову установку, наприклад, твердопаливний привід або турбореактивний двигун. Повітрозабірник вказує на можливе використання кисню для руху.

Середня частина ракети може вказувати на наявність шарнірних крил, що дозволило б значно збільшити її дальність дії, яка залежить від висоти запуску. Наприклад, базова версія Hammer може досягати 70 км.

Втім, можливо, що це не комплект, а окрема ракета або безпілотник. Деякі припускають, що це може бути українська крилата ракета “Паляниця” — гібрид ракети та дрона.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоThe War Zone

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ