США, Великобританія та ЄС підписали договір про штучний інтелект

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У четвер Сполучені Штати, Великобританія та Європейський Союз підписали перший «юридично зобов’язуючий» міжнародний договір з питань штучного інтелекту, відомий як Конвенція з штучного інтелекту, повідомляють ЗМІ.

Реклама

На відміну від нещодавно прийнятого Закону ЄС про штучний інтелект, який регулює технології на внутрішньому ринку ЄС, Конвенція, ініційована Радою Європи, фокусується на захисті прав людей у контексті штучного інтелекту. Її мета — зменшення ризиків, пов’язаних з цією технологією, і підтримка відповідальних інновацій.

Франческа Фануччі, експерт з правових питань Європейського центру некомерційного права, висловила занепокоєння щодо ефективності договору. Вона зазначила, що договір містить лише загальні принципи, що, на її думку, підриває юридичну визначеність і можливість його застосування. Фануччі також розкритикувала договір за винятки для систем штучного інтелекту, що використовуються для національної безпеки, та за нерівний підхід до використання штучного інтелекту в приватному і державному секторах.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоBloomberg

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ