Microsoft заявила, що видалення ШІ-функції Recall з Windows 11 було помилкою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Минулого тижня з’явилася інформація, що користувачі Windows 11 зможуть повністю видалити спірну ШІ-функцію Recall. Однак Microsoft уточнила, що ця можливість з’явилася через помилку, яка вже отримала виправлення.

Реклама

Повідомлення про можливість видалити Recall надійшло від порталу Deskmodder після встановлення оновлення KB5041865 для Windows 11 24H2, де у розділі «Компоненти Windows» з’явилася відповідна опція. Але, за словами старшого менеджера з продуктів Windows Брендона Леблана, це було помилкове відображення, і найближчим часом буде випущено оновлення, яке усуне цю проблему.

Функція Recall, яка автоматично створює скріншоти всього, що відбувається на комп’ютері, викликала значне занепокоєння щодо безпеки. Тепер Microsoft планує зробити її опціональною з додатковими заходами захисту, такими як шифрування бази даних та автентифікація через Windows Hello. Хоча журналісти The Verge запитували, чи планує компанія залишити можливість повного видалення Recall, Microsoft заперечила, пояснивши, що це була лише помилка. Однак, враховуючи вимоги ЄС, компанії, можливо, доведеться розглянути можливість додавання такої опції в майбутньому.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ