Як зарядити телефон від телефону Android

Смартфони мають багато переваг, які перекреслюються одним вагомим недоліком – слабкою автономністю. Добре, якщо у вас є можливість підключити свій гаджет до розетки. Але як зарядити телефон без зарядки? В інтернеті ви знайдете масу способів різного ступеня маргінальності від смачного удару акумулятора об стіну до використання лимона. Однак єдиним оптимальним варіантом, якщо не брати до уваги наявність павербанка, є зарядка телефона від телефона. Розберемося, як і чи з усіма пристроями можна провернути такий трюк.

Чи можна зарядити телефон від телефона

Якщо вже ми вирішили розповісти, як зарядити Андроїд від Андроїда, то ви могли здогадатися, що така можливість дійсно існує. Причому відновити енергію вийде як дротовим, так і бездротовим способом. Щоправда, далеко не кожен смартфон підтримує зворотне заряджання, тому спочатку вам потрібно уточнити, чи готовий один із ваших пристроїв пожертвувати енергію іншому.

Телефони, що заряджають інші телефони

Якщо ми говоримо про дротову зарядку смартфона, то для зворотного передавання енергії певні умови застосовуються тільки до пристрою, що роздає. Девайс, від якого ви плануєте отримати заряд, повинен мати підтримку OTG. Сьогодні нею готові похвалитися практично всі моделі з найрізноманітніших цінових категорій:

  • vivo Y16;
  • Redmi Note 11;
  • realme GT Neo 3;
  • POCO X5 Pro 5G;
  • OnePlus 11 і багато інших.

Але все-таки краще перестрахуватися й особисто перевірити OTG. Для цього вам знадобиться додаток USB OTG Checker. Просто запустіть його, після чого на екрані з’явиться або галочка, або хрестик. Перший знак свідчить про наявність OTG, а другий – про відсутність.

Нагадаю, що підтримка технології OTG потрібна тільки від пристрою, що роздає. Той смартфон, який ви плануєте заряджати, може бути її позбавлений, але це ніяк не завадить відновити енергію.

Реверсивне заряджання

Також ви можете зарядити телефон від телефону без дротів. Але тоді обидва пристрої повинні володіти підтримкою технології бездротової зарядки, що є прерогативою флагманських моделей:

  • Xiaomi 12;
  • Samsung Galaxy S23 Ultra;
  • HUAWEI Mate 50 Pro;
  • Google Pixel 7 та інші.

До роздавального пристрою висувається додаткова вимога – підтримка реверсивної зарядки. Як правило, вона заявлена у всіх моделях, здатних приймати енергію бездротовим способом. Однак є винятки. Тому рекомендую уточнити інформацію на сайті виробника.

Як зарядити телефон від телефону

Тепер торкнемося практичної частини, що має чимало нюансів. Спочатку поговоримо про те, як зарядити телефон телефоном по дроту. Отже, в комплекті з вашим пристроєм напевно є USB-кабель. Однак його нам буде недостатньо. Додатково вам потрібно придбати перехідник OTG.

Купити OTG-перехідник

Усе в зборі? Тоді дійте за інструкцією, викладеною нижче:

  1. Вставте OTG-перехідник у роздавальний пристрій.
  2. Підключіть до перехідника кабель USB.
  3. Вставте зворотну частину кабелю в смартфон, який потрібно зарядити.

При дотриманні всіх умов, про які ми говорили раніше, зарядка повинна початися автоматично. Ніяких допоміжних дій робити не потрібно. Ось тільки важливо врахувати, що зворотна зарядка дуже повільна (потужність в районі 5 Вт). Застосовувати її варто тільки в тому випадку, коли потрібно отримати 5-15%, але не більше того.

На відміну від дротового способу відновлення енергії, бездротовий вимагає попереднього ввімкнення реверсивної зарядки на роздавальному пристрої. Зробити це можна через шторку повідомлень (центр управління). Назва функції часто відрізняється залежно від виробника смартфона. Наприклад, Samsung її іменує як PowerShare.

Далі залишається покласти один смартфон на інший і чекати… довго чекати. Адже реверсивна бездротова зарядка теж вирізняється повільністю через слабку потужність. Крім того, для такого способу передачі енергії характерний низький коефіцієнт корисної дії. Говорячи простою мовою, струм часто йде в нікуди. Ви зарядите смартфон на 5-10%, втративши при цьому на роздавальному пристрої 15-20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.