Canalys: продажі комп’ютерів Mac стрімко падають

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Незабаром у продажу з’являться нові комп’ютери Apple Mac на процесорах M4. Можливо, саме цим пояснюється значне падіння продажів Mac у минулому кварталі. Статистика від компанії Canalys показує, що продаж Mac впав на 17,5% порівняно з показниками річної давності.

Реклама

Що ще відомо

При цьому ринок комп’ютерів загалом продемонстрував річне зростання на 1,3%. Імовірно, цей показник збільшиться напередодні святкового сезону.

Продажі Mac впали до 5,1 млн. у третьому кварталі 2024 року в порівнянні з 6,2 млн. роком раніше. Це спричинило зниження частки ринку на 1,8%. Apple перемістилася з четвертого на п’яте місце серед провідних виробників, пропустивши вперед Asus.

Apple працює не у всіх сегментах ринку, де представлені її конкуренти, що потрібно враховувати. Головний аналітик Canalys Ішан Датт пов’язує зростання ринку Windows-ПК з тим, що компанії оновлюються до Windows 11, щоб уникнути оплати за продовження підтримки. Ця плата набуде чинності у жовтні 2025 року.

Падіння викликає певну тривогу у шанувальників Apple. Ноутбуки на Windows є сильними конкурентами щодо продуктивності та часу роботи. Windows раніше за інших почала використовувати ШІ, хоча це споживачів мало хвилює.

Apple та Asus показали найбільше зростання на 15,8%. Це наближає їх до Dell, яка за минулий квартал мала спад на 4%.

Lenovo та HP залишаються лідерами. Lenovo продає майже кожен четвертий комп’ютер із часткою 24,5%.

І все ж основна увага зараз прикута до Apple. Після випуску нових чіпів та пристроїв Microsoft, Intel, AMD та Qualcomm майбутній реліз M4 Mac залишається останньою важливою подією року. Apple офіційно представить систему macOS Sequoia, яка принесе Apple Intelligence на Mac, хоча деякі функції спочатку не будуть доступні.

Швидше за все, не будуть анонсовані оновлені ноутбуки MacBook Air, що найбільше продаються у компанії. Натомість очікується, що M4 з’явиться у складі iMac, Mac mini та MacBook Pro.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ