За чутками, процесор для Galaxy S25 Ultra буде в декілька разів дорожчим, ніж для iPhone 16 Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У мережу проникла інформація про те, за скільки Apple купує процесор A18 Pro для топових моделей iPhone. Автори порталу Phonearena порівняли різницю в ціні заліза для Apple і Samsung – і результати виявилися далеко не на користь останньої.

Реклама

Що відомо про новий процесоор для Galaxy S25 Ultra

За чутками, Galaxy S25 Ultra отримає чіп Snapdragon 8 Gen 4. Якщо вірити інсайдерам, ціна процесора для виробників гаджетів становитиме до $240, а MediaTek Dimensity 9400, який має з’явитися у базовому Galaxy S25, коштує $155. При цьому, за даними компанії TD Cowan, Apple A18 Pro для iPhone 16 Pro і 16 Pro Max обходиться виробнику всього $45.

Примітно, що всі три чіпи побудовані за одним 3-нанометровим техпроцесом TSMC другого покоління – N3E. Якщо витік вірний, то Samsung витрачатиме в 4-5 разів більше грошей на процесори, ніж Apple.

Чому така різниця

На думку авторів порталу Phonearena, така різниця може бути викликана тим, що TSMC робить чіпи для Apple безпосередньо, а Samsung має посередників у вигляді Qualcomm (і MediaTek). Крім того, Qualcomm не ліцензує ядра Cortex, а випускає власні, тому їй доводиться компенсувати вартість їхньої розробки.

Можливо, собівартість майбутніх флагманів лінійки Galaxy була б меншою при переході на Exynos 2500. Але, за чутками, випуск чіпа поки не планується через проблеми Samsung з 3-нанометровим техпроцесом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ