Чим нові Android-смартфони кращі, ніж iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Презентація нового iPhone 16 для багатьох стала справжнім розчаруванням. Цей пристрій вартістю близько 55 тисяч гривень за багатьма показниками поступається навіть бюджетним Андроїд-смартфонам, не кажучи вже про флагманів іменитих брендів. При цьому багато фахівців вказують на такі серйозні переваги конкурентів яблучних гаджетів.

Реклама

Частота оновлення дисплея

Досить дорогий iPhone 16 у базовій версії оснащується дисплеєм із частотою оновлення 60 Гц. Цього давно недостатньо для флагмана, у якого анімація виглядає різкою та рваною. При цьому у недорогого Redmi Note 13 ціною близько 15 тисяч рублів екрани можуть похвалитися частотою оновлення 120 Гц.

Оптичний зум камер

У пристроях Android базовою опцією є оптичний зум, що дозволяє наближати об’єкти, що знімаються, без втрати якості. Ця функція є як у ТОП-ових моделей Xiaomi 14 і Samsung Galaxy S 24, так і бюджетників, на зразок Realme 13 Pro+. При цьому базова версія iPhone 16 оснащена лише парою камер (основа та надширик), а граничне наближення цієї оптики – 10x, тоді як якість помітно падає вже на 3x.

Об’єм пам’яті

Сьогодні на мобільних телефонах все частіше доводиться використовувати ресурсомістке ПЗ, що, з урахуванням ваги самої ОС близько 10-15 ГБ, вимагає наявність вінчестера з великим обсягом пам’яті. Зараз 128 ГБ постійної пам’яті пристрою для більшості користувачів вже мало, що добре розуміють виробники Android-смартфонів, пропонуючи дешеві моделі з вінчестерами від 256 ГБ. При цьому той самий POCO F6 Pro має модифікацію з 1 ТБ ПЗП, що для шанувальників яблучного бренду є лише жаданою мрією.

Зарядка та комплектація

Базовий комплект поставки iPhone 16 нічого крім смартфона і кабелю не має, тоді як більша частина Андроїдів йде із зарядним пристроєм, а також плівкою на дисплеї та чохлом. Крім того, сучасні Андроїд-пристрої відрізняються підтримкою швидшої зарядки. Так, iPhone 16 відновлює 50% заряду батареї за півгодини, тоді як той самий Redmi Note 13 Pro+ повністю заряджається всього за 20 хвилин.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ