Ілон Маск прогнозує, що мозкові імпланти замінять смартфони у майбутньому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Ілон Маск, відомий своїми сміливими та часто провокаційними прогнозами щодо майбутнього технологій, зробив чергову гучну заяву. Засновник компаній Tesla та Neuralink впевнений, що незабаром люди повністю відмовляться від смартфонів і перейдуть на використання прямих нейроінтерфейсів для взаємодії з цифровим світом.

Реклама

За словами Маска, в майбутньому потреба в мобільних пристроях зникне, оскільки їх функції будуть інтегровані прямо в мозок людини за допомогою імплантатів Neuralink. Бізнесмен зазначив, що такі нейроінтерфейси дозволять людям спілкуватися, отримувати інформацію та керувати різними пристроями силою думки без необхідності використання фізичних гаджетів.

Маск наголосив, що в майбутньому “не буде телефонів, тільки чіпи Neuralink”. Цю ідею він висловив у відповідь на повідомлення користувача соціальної мережі X (раніше Twitter), який поцікавився, чи хотіли б передплатники встановити собі в мозок інтерфейс Neuralink.

Однак, не всі користувачі соціальних мереж поділяють оптимізм Маска щодо швидкої відмови від смартфонів. Деякі відзначають, що вони готові імплантувати собі у мозок електронні чіпи, якщо це викликано медичної необхідністю. Інші запитують, а який світ будує Маск, якщо люди будуть постійно підключені до нейроінтерфейсів.

Варто зазначити, що у січні цього року Maск повідомив, що його компанія Neuralink успішно вживила перший імплантат одному з добровольців, і він почувається добре. Таким чином, технологія, про яку говорить бізнесмен, вже починає впроваджуватись у реальність, що викликає у багатьох неоднозначну реакцію.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ