iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що інтерес до останньої лінійки значно нижчий порівняно з попередніми моделями. Аналітики зазначають, що попит на нові iPhone знизився.

Реклама

Ось як виглядають терміни очікування iPhone 16 порівняно з iPhone 15:

  • iPhone 16 Pro Max: 25,5 днів (проти 43,5 дня у 2023 році).
  • iPhone 16 Pro: 18,5 днів (проти 32,5 дня у 2023 році).
  • iPhone 16: 9 днів (проти 14 днів у 2023 році).
  • iPhone 16 Plus: 7,9 днів (проти 13,9 дня у 2023 році).

Середній термін очікування з початку передзамовлень становить 14 днів, що є найкоротшим показником за останні 5 років і відповідає рівню iPhone 12. Morgan Stanley припускає можливість скорочення виробничих замовлень на 50%. Проте, терміни доставки не завжди точно відображають реальні продажі в перші дні після запуску.

Термін очікування — це період між замовленням і отриманням товару. Короткий час може свідчити не тільки про низький попит, але й про те, що виробник підготував достатньо продукції, що запобігло дефіциту. У попередні роки затримки могли бути спричинені пандемією.

Morgan Stanley також зазначає, що перші покупці переважно оновлюють свої айфони через старіння пристроїв або бажання отримати кращу камеру та збільшену автономність. Наразі штучний інтелект не є ключовим чинником, оскільки Apple Intelligence ще знаходиться на стадії бета-тестування.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ