ШІ-функції iPhone 16 не з’являться до 2025 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple представила новий модельний ряд смартфонів iPhone 16, до якого увійшли iPhone 16, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Попри активну рекламну кампанію, що акцентує увагу на функціях штучного інтелекту, багато користувачів залишаються розчарованими відсутністю обіцяних можливостей.

Реклама

У рекламі нового iPhone 16 з’являється молода актриса Белла Ремсі, яка показує, як штучний інтелект полегшує її повсякденне життя. Проте аналітик Марк Гурман підкреслює, що багато з цих функцій будуть недоступні до 2025 року, а деякі з них значно поступаються аналогам від конкурентів. Він зазначає, що Apple, позиціонуючи iPhone 16 як пристрій, створений спеціально для Apple Intelligence, вводить споживачів в оману.

Гурман стверджує, що, незважаючи на обіцянки, новий процесор та інші компоненти не забезпечують істотного покращення для роботи штучного інтелекту. Ключовим аспектом є наявність 8 гігабайт оперативної пам’яті, що є мінімальною вимогою для повноцінної роботи платформи. Крім того, користувачі попередніх моделей iPhone 15 Pro і Pro Max вже мають достатню потужність для запуску цієї технології, що ставить під сумнів доцільність покупки iPhone 16.

Аналітик також звертає увагу на те, що більшість споживачів не зможуть скористатися новими функціями одразу після покупки, оскільки програмне забезпечення буде доступне лише через кілька тижнів, а деякі можливості з’являться лише наступного року. Через війну багато функцій штучного інтелекту можуть бути недоступними або менш ефективними у порівнянні з пропозиціями конкурентів. У світлі цих обставин виникає питання: чи варто інвестувати в новий iPhone 16, якщо багато з заявлених можливостей не виправдають сподівань?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ