Кількість видалених акаунтів у соцмережі X зросла втричі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Соціальна мережа X (колишній Twitter) оприлюднила новий звіт щодо модерації контенту за першу половину 2024 року. На тлі зростаючого занепокоєння рекламодавців щодо токсичності на платформі, компанія здійснила низку заходів для покращення безпеки користувачів і підтримки чистоти контенту.

Реклама

За даними звіту, кількість заблокованих акаунтів зросла більш ніж утричі: протягом цього періоду було заблоковано близько 5,3 мільйона акаунтів, порівняно з 1,6 мільйона у першій половині 2022 року. Також понад 10,6 мільйона постів були видалені або позначені за порушення правил спільноти.

Найпоширенішими порушеннями стали ворожі висловлювання — саме через це видалено близько 4,9 мільйона постів. Крім того, значну кількість контенту було вилучено через образи та домагання (2,6 мільйона постів) і за насильницький контент (2,2 мільйона постів).

Ці заходи є відповіддю на постійний тиск з боку рекламодавців та правозахисних організацій, які занепокоєні рівнем токсичності на платформі. Після придбання Twitter Ілоном Маском у 2022 році модерація контенту зазнала суттєвих змін. Для порівняння, у другій половині 2021 року було заблоковано близько 1,3 мільйона акаунтів і позначено 4,3 мільйона постів.

Незважаючи на те, що X заявляє, що менше 1% усіх постів порушують правила, ситуація викликає серйозне занепокоєння серед рекламодавців і правозахисних груп, які закликають до подальших дій для поліпшення середовища спілкування і зниження рівня агресії на платформі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ