Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт між Apple і європейськими регуляторами щодо ряду питань, включаючи штучний інтелект, продовжує розвиватися. Як повідомляє Politico, новий пакт щодо ШІ, ініційований ЄС, отримав підтримку таких компаній, як OpenAI, Google і Microsoft, проте Apple не приєдналася до нього.

Реклама

Apple заявила, що “взаємодіє” з регуляторами в ЄС для реалізації функцій Apple Intelligence для своїх користувачів. Проте цей останній крок свідчить про те, що ситуація не виглядає надто обнадійливо.

Зазначимо, що новий пакт підтримали 115 компаній, багато з яких є великими гравцями на ринку штучного інтелекту. Серед них:

  • Adobe
  • Amazon
  • Google
  • Microsoft
  • OpenAI
  • Samsung

Проте Apple і Meta відмовилися підписати цей пакт.

Як пишуть Пітер Гек і Матьє Полле для Politico, ініціатива ЄС щодо контролю за штучним інтелектом почала реалізовуватися з труднощами, оскільки технологічні гіганти Meta та Apple не захотіли долучитися до цього зобов’язання.

Усі компанії повинні дотримуватися правил, зазначених у пакті, відповідно до європейського законодавства щодо штучного інтелекту, яке буде впроваджене поетапно протягом найближчих років. Мета цього добровільного пакту — змусити компанії якнайшвидше виконати вимоги нового закону.

Apple та Meta виглядають конкурентами не лише в інших сферах, але й займають аналогічну позицію щодо цього нового пакту.

Сподіваюсь, Apple знайде спосіб впровадити функції ШІ для своїх користувачів в ЄС. Якщо питання не буде вирішено, це негативно вплине на компанію та її клієнтів. Поступове введення функцій Apple Intelligence означає, що на компанію не буде значного тиску, щоб укласти угоду найближчим часом. Однак цікаво буде дізнатися, чи вплине відсутність ШІ на продажі iPhone 16 у країнах ЄС.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ