Ракети PrSM, які можуть замінити ATACMS: Жданов розкрив характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові ракети можуть бути використані для M270 і HIMARS.

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що таке ракета ПрСМ, яка може замінити американські ATACMS.

Експерт розповів: “Це нова ракета, дальність якої передбачалася понад 400 км, але в результаті випробувань дальність збільшилася до 600 км, вона може використовуватися поряд з M270 і HIMARS”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з усього, ракета PrSM пройшла випробування і буде прийнята на озброєння США. Однак, коли саме це станеться, наразі невідомо.

“Ракети PrSM мають високу точність. Вона має універсальну боєголовку і кілька систем самонаведення. Це означає, що вона не може бути перехоплена нічим – ні засобами радіоелектронної боротьби, ні засліпленням. Крім того, ракета здатна вражати наземні цілі.

Водночас, він не пов’язує постачання ATACMS в Україну з появою ракети PrSM:

“Вона може замінити ATACMS в США, але я не думаю, що вона замінить її повністю. Я думаю, що обидві ракети будуть існувати паралельно. Кожна ракета має свої переваги і недоліки”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.