Смартфон не заряджається: що варто зробити

Час читання: < 1 хв.
Смартфон не заряджається: що варто зробити

Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо, що з гаджетом все гаразд.

Реклама

Не виключено, що процес заповнення заряду батареї не починається через якусь цілком вирішувану проблему. Перед тим, як бігти до сервісного центру або замислюватися про придбання нового смартфона, виконайте п’ять нескладних дій.

Використовувати іншу розетку

Можливо, від іншої розетки мобільник заряджатиметься. Якщо це так, то ремонтувати смартфон і зарядник не доведеться: все це працює нормально.

А ось відремонтувати першу розетку треба. Зрозуміло, із дотриманням усіх правил безпеки.

Перевірити зарядний пристрій

Можливо, мобільний телефон не заряджається через проблеми із зарядником. Не виключено, що щось трапилося з кабелем або адаптером. Можливо, є заломи та інші ушкодження. Спробуйте використати інший зарядний пристрій.

Перезавантаження смартфона

Якщо використання іншої розетки та заміна зарядника не дали жодного результату, то справа, швидше за все, у самому мобільному телефоні. Можливо, йдеться про збій у програмному забезпеченні. Перезавантажте пристрій. Дуже часто цієї простої дії виявляється достатньо для вирішення проблеми.

Перевірити температуру поверхні мобільного телефону

Якщо гаджет не заряджається після перезавантаження, то потрібно проаналізувати стан пристрою. Якщо поверхня мобільного телефону є гарячою, то не підключайте зарядник до тих пір, поки смартфон не «охолоне».

Перевірити стан гнізда для зарядника

Можливо, смартфон не «реагує» на зарядний пристрій через засмічене гніздо. Спробуйте дуже обережно прочистити цей отвір. Якщо вищезазначені заходи не дали жодного результату, то, швидше за все, доведеться звертатися за допомогою до професіоналів.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.