Компанія Samsung представила новий мобільний процесор Exynos 1480

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Samsung офіційно представила новий мобільний процесор Exynos 1480, виконаний за 4-нанометровим техпроцесом, який має вбудовану підтримку мереж 5G. Являючи собою наступника Exynos 1380, в даній моделі поліпшені такі важливі показники, як продуктивність і енергоефективність. Таким чином, наступні лінійки смартфонів Galaxy запропонують своїм покупцям гідні технічні можливості.

Реклама

В Exynos 1480 застосовуються ядра Cortex-A78 і Cortex-A55, які раніше вийшли і відрізняються від базових варіантів підвищеною тактовою частотою (2,75 ГГц і 2 ГГц відповідно). Особливий інтерес викликає графічний прискорювач Xclipse 530, що ґрунтується на флагманській архітектурі AMD RDNA 2, яку досі можна було зустріти виключно в преміальних чіпах Samsung. У плані продуктивності цей GPU однозначно гідний варіант, адже відповідний показник більший на 53% порівняно з попередньою моделлю.

Завдяки використанню 4-нанометрового техпроцесу вдалося знизити його споживання на істотні 22 %. Крім того, є підтримка оперативної пам’яті типу LPDDR4x і LPDDR5, а також пам’яті UFS 3.1.

Крім цього, пристрої, оснащені Exynos 1480, будуть в змозі підтримувати високу частоту розгортки аж до 144 Гц при Full HD+ роздільній здатності. Вбудований модуль ISP зазнав оптимізації під наворочені 200-мегапіксельні камери, а також здатний блискавично працювати з кадрами, що надходять відразу з двох сенсорів одночасно. Що стосується вбудованого AI Engine (NPU), то він у 4 рази швидший за аналогічний компонент, який використовується в торішньому Exynos 1380.

Перший пристрій, який отримає новоспечений чипсет, це Samsung Galaxy A55 5G. Значні поліпшення в області технологій ШІ, а також перехід на більш досконалі технології виробництва зроблять смартфони A-серії (і не тільки їх) ще кращими. Цілком імовірно, що в другій половині 2024 року буде представлено й інші моделі з Exynos 1480, що належать до лінійок Galaxy A і M.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ