Samsung знову економить: Базова модель Galaxy S25 отримає чіп Dimensity 9400 замість Snapdragon 8 Gen 4

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Очікується, що Samsung випустить свою довгоочікувану серію Galaxy S25 на початку наступного року, і, за чутками, пристрої внесуть деякі помітні зміни в модельний ряд. Зовні ми можемо очікувати округлені краї ззаду та, можливо, трохи більший дисплей, але всередині пристрої отримають значне збільшення потужності завдяки новому чіпу Snapdragon 8 Gen 4. Інформатор стверджує, що Galaxy S25 Ultra працюватиме на чіпі Snapdragon 8 Gen 4, але очікується, що менший базовий варіант S25 буде перенесено на чіп Dimensity 9400.

Реклама

Що ще відомо

Нещодавно стало відомо, що чіп Dimensity 9400 на 20 відсотків дешевший за майбутній чіп Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, що робить його майже такою ж ціною, як і 9 Gen 3. Повідомляється що базовий варіант Galaxy S25 буде працювати на чіпі Dimensity замість Snapdragon, що означає, що Samsung розширює список постачальників чіпів, прагнучи зберегти низьку вартість.

Це не перший випадок, коли ми чуємо подробиці про те, що Samsung планує використовувати неназваний чіп MediaTek. Причиною рішення Samsung відмовитися від чіпів Snapdragon і Exynos є зростання вартості компонентів , особливо чіпсета. Хоча спочатку ходили чутки, що Samsung використовуватиме виключно чіпи Snapdragon 8 Gen 4 для всієї лінійки Galaxy S25, останні новини можуть здивувати деяких шанувальників.

Якщо ви не знаєте, вартість одиниці чіпа MediaTek Dimensity 9400 становить 155 доларів США, що значно нижче, ніж потенційна вартість Snapdragon 8 Gen 4. Хоча це може бути несподіванкою, Dimnsity 9400 є також значно дешевше, ніж останній чіп Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, який має вартість 200 доларів.

Ми повинні взяти до відома, що обидва чіпи від MediaTek і Qualcomm будуть використовувати 3-нм техпроцес TSMC, що означає, що рівні продуктивності будуть більш-менш однаковими. Крім того, інформатор зазначає лише одну модель серії Galaxy S25, яка очікується, що він отримає обробку Dimensity 9400.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоWccftech

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ