Чому новий Galaxy S25 Ultra буде кращим за новий iPhone 16 Pro Max

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Близько місяця тому повідомляли про новий дизайн Galaxy S25 Ultra, збільшений до 6,9” дисплеї та інші зміни в майбутньому флагманському смартфоні Samsung. Останнім часом інсайдери на чолі з Ice Universe додали ще низку цікавих деталей, на які варто звернути увагу.

Реклама

Що ще відомо

Як уже було сказано, S25 Ultra відійде від нинішнього громіздкого дизайну з великими рамками та забудованими краями на користь мінімальних рамок та злегка округлених країв. Нещодавно з’ясувалися конкретніші цифри, які дозволяють порівняти майбутню новинку як з попередником, так і з головним конкурентом.

  • Вага: S25 Ultra – 219 г, S24 Ultra – 233 г, iPhone 16 Pro Max – 227 грам;
  • Ширина: S25 Ultra та iPhone 16 Pro Max – 77,6 мм, S24 Ultra – 79 мм;
  • Товщина: S25 Ultra – 8,2 мм, S24 Ultra – 8,6 мм, iPhone 16 Pro Max – 8,3 мм;
  • Виступ камер: S25 Ultra – 2,4 мм; iPhone 16 Pro Max – 4,3 мм;
  • Рамки S25 Ultra будуть значно меншими, ніж у S24 Ultra і трохи менше, ніж у iPhone 16 Pro Max. При цьому вони будуть повністю симетричні.
Порівняння виступів камер S25 Ultra та iPhone 16 Pro Max.

Інсайдери вважають, що Samsung цілеспрямовано підганяє різні габарити корпусу S25 Ultra так, щоб він перевершував не тільки попередню версію, але і новий iPhone.

Деякі відмінності в цифрах, втім, можуть здатися смішно маленькими. Однак не варто забувати, що S25 Ultra матиме вбудований стілус, більш ємну батарею, просунуту систему охолодження та чотири тильні камери замість трьох у iPhone. У контексті всіх цих відмінностей виконана робота інженерів Samsung з покращення компактності гаджета виглядає досить гідно.

Також інсайдер Ice Universe днями підтвердив інформацію про 16 ГБ оперативної пам’яті у всіх версіях S25 Ultra, незалежно від обсягу флеш-накопичувача. Нагадаємо, поточна модель S24 Ultra оснащується 12 ГБ “оперативки”.

Мабуть, найцікавішим напрямком, де Samsung може переграти Apple, стануть функції, пов’язані з ШІ та нейромережами. Представлені у січні Galaxy S24 відразу ж запропонували великий набір функцій, включаючи роботу з текстом, редагування та генерацію зображень, додавання кадрів у відео для створення ефекту Slo-mo тощо.

Порівняння товщини рамок iPhone 16 Pro Max та S25 Ultra.

Apple тут, навпаки, відстає більш як на півроку. iPhone 16 вже вийшли, але ШІ-функції стануть доступними лише з оновленнями iOS. Причому Apple не встигає зробити все відразу, тому використання нейромереж в iPhone розтягнеться на iOS 18.1, 18.2, 18.3 і 18.4, які будуть виходити аж до наступної весни.

А найголовніше, все це спочатку буде обмежено лише англійською мовою та користувачами із США.

Samsung, навпаки, майже відразу включила мультимовну підтримку, включаючи російську мову. І якщо Apple розраховує на власні нейромережі, деякі з яких перебувають у зародковому стані, Samsung спирається на Google Gemini і Google Imagen. З моменту виходу S24 Ultra обидві ці системи вже сильно «прокачалися» і в S25 Ultra Samsung, напевно, зможе запропонувати більш вражаючі приклади використання ШІ.

Крім того, Samsung зберігає унікальну функцію синхронного перекладу в режимі реального часу за допомогою нейромереж. Apple нічим на цю особливість S24 Ultra поки що так і не відреагувала.

При цьому Apple, за чутками, має намір «запозичити» Samsung функцію поглинання відблисків екрану. Таке, зі всіх смартфонів на ринку, зараз є виключно у S24 Ultra і виглядає справді вражаюче. Втім, “ловить” відблиски там не сам екран, а захисне скло над ним. Apple нібито хоче таке ж у моделях iPhone 17 Pro та Pro Max. Однак Samsung до цього часу встигне випередити “яблучну” компанію вже двічі, випустивши S25 Ultra.

Вихід S25 Ultra, як і решти лінійки S25, очікується в січні 2025 року. Крім названих вище відмінностей, аксесуари приписують появу функцій супутникового зв’язку, оновлені дисплеї, процесори, а також нову надширококутну камеру. Остання запропонує матрицю з великою роздільною здатністю, підтримку запису відео 8K та більш світлосильний об’єктив.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ