Вчені з Китаю створили матеріал, який усуває причину займання акумуляторів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Корейські вчені розробили інноваційний матеріал відомий як Safety Reinforced Layer (SRL). Він усуває основну причину перегріву та загоряння акумуляторів, що особливо актуально в сучасному світі. Результати дослідження були опубліковані у журналі Nature Communications.

Реклама

SRL – це найтонший шар завтовшки всього один мікрометр між катодним шаром і струмознімач. Його молекулярна структура змінюється у разі підвищення температури, запобігаючи спалаху.

Зі збільшенням температури електричний опір SRL зростає на 5000 Ом за кожен градус Цельсія. Цей процес оборотний і батарея може знову почати працювати після нормалізації температури.

Випробування показали, що акумулятори з SRL можуть запобігати або зупиняти спалах при появі полум’я. Це відкриває нові можливості для застосування у електрокарах. Компанія LGChem планує вивести батареї із SRL на ринок у 2025 році.

У серпні в Північній Каліфорнії сталася ДТП з електричною фурою Tesla Semi, яка згоріла через сильне загоряння. Це змушує задуматися про нові підходи до розробки та експлуатації акумуляторів для підвищення безпеки та надійності.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ