Що таке глобальна версія смартфона і що вона означає

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Одні й самі моделі смартфонів можуть відрізнятися маркуванням Global, CN яка багатьом незрозуміла. Ми ж розповімо, що мається на увазі під «глобальною версією телефону» і чим вона відрізняється від версій, орієнтованих на реалізацію в КНР.

Реклама

Що ще відомо

Глобальна версія смартфона, як правило, має на увазі флагманський пристрій, до якого реалізовані найпередовіші рішення бренду. Такий гаджет працює в будь-якій точці світу, хоча в деяких країнах його функціонал часто обмежений місцевими законами або актуальними стандартами зв’язку.

Компанії-виробники часто адаптують флагманські телефони під конкретні ринки. Таке рішення дозволяє підвищити функціональність та рівень комфорту користувача у конкретній країні чи регіоні. Тому росіянам рекомендується вибирати телефони з маркуванням Ростест або EAC, а китайцям відповідно з позначкою CN іди China.

Global

“Глобалка” також може маркуватися символами CE або EU. До комплекту з подібними смартфонами йде європейська вилка або перехідники для розеток Австралії США. При цьому у прошивці телефону передбачені майже всі мови.

China

Гаджети для китайського ринку маркуються літерами СN. У комплекті з ними пропонується ЗУ з плоскими контактами, а в налаштуваннях зазвичай передбачено китайську та англійську мови.

Основні відмінності

Відрізняються версії смартфонів, зазначених вище, можуть за різними параметрами.

  1. Гарантійні зобов’язання. У разі пристроїв Global гарантійний ремонт здійснює тільки продавець. Якщо ж у вас версія для КНР, ви без проблем знайдете сервіс центри в даних країнах.
  2. Програмне забезпечення. Телефони Global мають стандартну операційну систему, що дозволяє встановлювати будь-яке ПЗ з офіційних магазинів додатків. У моделях China замість Google Play зазвичай встановлено китайські сервіси.
  3. Апаратне забезпечення. Адаптовані пристрої часто відрізняються від глобальних моделей бюджетнішими комплектуючими, що знижує їх характеристики. Наприклад, компанія Samsung у свої Global-флагмани ставить чіпи Snapdragon, тоді як локальні версії працюють на процесорах Exynos.

Крім цих трьох основних моментів, різниця може полягати в:

  • мовної прошивки;
  • системі навігації;
  • стандартів зв’язку;
  • класі волого пилозахисту;
  • якість штатної оптики;
  • швидкість роботи мережі Wi-Fi.
  • наявності та діапазоні робіт модулів NFC;
  • документації (інструкція, гарантійні талони, фірмові вкладки).

В цілому, телефони різних виробників у глобальній та локальній версіях можуть суттєво відрізнятися.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ