Український стартап Carbominer, що займається екотехнологіями, отримав грант на 1,5 мільйона євро

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Carbominer, що розробляє екологічні технології для захоплення CO₂ з повітря, успішно привернула фінансування на загальну суму в 1,5 млн євро від EIC Accelerator Fund. Це нагорода за інноваційний підхід до вирішення проблеми викидів CO₂ та стимул для подальшого розвитку проєкту.

Реклама

Протягом 2020 року Carbominer пройшла шлях від маленької лабораторії до повноцінної компанії, а у вересні 2021 року успішно запустила пілотний проєкт із покращеним прототипом установки прямого захоплення повітря.

Основна ідея Carbominer полягає в збереженні CO₂ та використанні його для підвищення врожайності в сільському господарстві. За їхніми розрахунками, за допомогою CO₂ фермери можуть підвищити врожайність у своїх теплицях або вертикальних фермах навіть на 30%.

Цей грант від EIC Accelerator став для Carbominer важливим кроком на шляху до створення стабільних, екологічно чистих технологій, що можуть позитивно впливати на здоров’я людей та довкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоCarbominer

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: