Apple Watch Series 10: Нова функція визначення апное уві сні може з’явиться після релізу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple представила нову функцію виявлення апное уві сні для Apple Watch Series 10, проте вона може бути недоступною одразу після релізу. Про це повідомив Марк Гурман із Bloomberg.

Реклама

Функція, заснована на існуючих можливостях трекінгу сну, дозволить виявляти ознаки апное у користувачів та рекомендуватиме звернутися до лікарів для подальшої діагностики. Гурман зазначав, що функція може не з’явитися в моделях Apple Watch 2024 року, оскільки компанія зіткнулася з “серйозними труднощами” під час її розробки.

Ключова проблема полягає у використанні для цієї функції датчика рівня кисню в крові, який Apple Watch не може застосовувати в США через судову суперечку з компанією Masimo. Гурман вважає, що конфлікт може бути вирішений до вересня, або Apple знайде альтернативний спосіб використання цього датчика для інших цілей.

Як повідомляє Гурман, функція виявлення апное уві сні, ймовірно, буде доступна пізніше через оновлення програмного забезпечення.

Щодо іншої технології Apple – функції виявлення гіпертонії, то її тестування поки не продемонструвало достатньої точності, що стало причиною затримки її виходу. Наразі ця функція не розглядається для випуску найближчим часом.

Дизайн Apple Watch Series 10 залишиться схожим на Series 9, однак очікується, що екран стане більшим, а корпус – тоншим. Офіційна презентація нових моделей відбудеться на заході 9 вересня разом із iPhone 16.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоbloomberg.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ