WhatsApp отримав підтримку грошових переказів без комісії і податків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2 березня 2019 року, відома газета The New York Times з посиланням на кілька джерел повідомила про те, що в девелоперські збірки WhatsApp була додана підтримка грошових переказів без комісії і податків. Іншими словами, скільки один користувач грошей відправить іншому, стільки він і отримає. При цьому платити за надання такої можливості нічого не доведеться, в чому і полягає великий плюс нової розробки компанії Facebook. Всі користувачі отримають доступ до такого нововведення до літа нинішнього року.

При цьому перекази здійснюються у внутрішній грошовій одиниці Facebook, яка вдає із себе криптовалюту під назвою стейблкоін. Вона – це цифрова валюта з прив’язкою до курсу долара США, або ж якоїсь іншої в окремих регіонах світу. Таким чином компанія збирається обійти законодавство, адже фактично користувачі будуть обмінюватися один з одним віртуальною валютою, яку можна буде потім обміняти на реальні гроші і перевести, наприклад, на свою банківську карту, або ж в електронний гаманець.

На думку керівництва Facebook, впровадження в WhatsApp функції грошових переказів стане основою майбутньої платіжної системи, заснованої на цьому сервісі. За рахунок цього і без того вже найпопулярніший в світі сервіс стане ще більш затребуваним по всьому світу. Якщо перекази грошей насправді будуть здійснюватися без будь-якої комісії, і з них не доведеться платити ніяких податків (законно), нова розробка насправді може швидко стати дуже популярною, проте далеко не факт, що уряд України і інших країн світу не прийме якісь обмежуючі закони.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.