Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC M4. Компоненти пристрою розміщені компактно та акуратно, а увагу одразу привертає велика акумуляторна батарея ємністю понад 10 000 мА*год. Для охолодження чіпа M4 використовується мідна пластина, але це не все.

Реклама

Логотип Apple з тильного боку планшета також частина системи охолодження. Він виконаний з міді та стикається з SoC через графітову плівку з високою теплопровідністю. Як зазначили користувачі у коментарях до відеоролика, було б цікаво запустити на iPad Pro стрес-тест та виміряти, до якої температури нагріється мідний логотип, через який відводиться частина тепла від чіпа.

Продуктивність Apple M4 з пасивною та активною системою охолодження ще належить порівняти – ймовірно, у майбутніх MacBook Pro, оснащених згаданою SoC, на відміну від MacBook Air, будуть використовуватися радіатори з тепловими трубками та вентилятори. Як правило, безвентиляторні СО набагато гірше справляються з тривалими навантаженнями, що призводить до тротлінгу – тимчасового зниження робочих частот чіпа, щоб уникнути перегріву, а отже, зменшення продуктивності.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: