Який сканер відбитка пальця на телефоні найзручніший і чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час дактилоскопічний сканер у смартфоні – це обов’язковий інструмент захисту пристрою та особистих даних. При цьому різні виробники розміщують його у різних місцях своїх гаджетів. Ми спробуємо розібратися, де сканер відбитка пальця найзручніше, яке рішення є оптимальним для більшості користувачів.

Задня панель

Декілька років тому дактилоскоп розміщували виключно на тильній панелі смартфона. Нині таке позиціонування сканера можна зустріти лише з бюджетних пристроях. При цьому він зазвичай є ємнісним і гарантує високу швидкість і точність розпізнавання відбитка.

Мінусом такого рішення є швидке засмічення, що суттєво знижує ефективність роботи сканера. Відмовилися ж від подібного компонування через її зовнішню непривабливість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кнопка живлення

Сканери відбитка пальця, які інтегровані в механічні кнопки живлення смартфона, набули великого поширення та популярності. Вони відрізняються дуже обмеженою площею. що є величезним мінусом для безпеки та швидкодії, оскільки дуже страждає точність розпізнавання.

Плюсом такого рішення можна вважати зручність (для правшів) і естетичний вигляд. Однак у випадках, коли власнику смартфона з таким дактилоскопом потрібно просто дізнатися час, йому доведеться знімати блокування екрану або використовувати альтернативні дії на зразок подвійного тапа по дисплею.

Екран

Сьогодні оптимальним місцем для сканера відбитка у смартфоні багато хто вважає дисплей. Але і за такого позиціонування дактилоскопа є мінуси. Головним недоліком вважатимуться помітне підвищення вартості пристрою, і навіть зниження швидкості розпізнавання відбитка. Останнє зумовлено використанням не ємнісного, а оптичного сканера. Та й звикнути до такого розміщення доведеться.

З іншого боку, підекранний дактилоскоп зручний у використанні, непомітний і не потребує догляду.

Який саме варіант розміщення сканера є найбільш оптимальним – це питання смаку та особистих уподобань. До того ж дактилоскоп не є визначальним фактором при виборі сучасного смартфона.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.