Чому не можна брати телефон мокрими руками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ви купуєте смартфон – ви хочете, щоб він прослужив якомога довше. Але найчастіше самі споживачі, порушуючи правила експлуатації, скорочують тривалість життя свого гаджета.

Взяти з собою телефон у ванну кімнату, або розблокувати екран вологими руками – справа звична для половини користувачів смартфонів. І це – одна з головних помилок.

Саме про шкоду, якої може завдати волога вашому телефону, і піде мова в цій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чому не можна телефон брати мокрими руками

Понад 30% ремонтів у СЦ припадає на апарати, що вийшли з ладу повністю або частково, через вплив вологи. І винуватцями є самі власники, бо нехтували вимогами до експлуатації.

Не завжди, щоб телефон постраждав від вологи, його необхідно впустити в чан з водою. Найчастіше проблеми виникають через незначний вплив рідини, а саме: мокрі руки або розмова по телефону під дощем. Навіть такі, здавалося б, нешкідливі маніпуляції можуть спровокувати потрапляння вологи всередину вашого телефона, і найчастіше єдиним порятунком для вас стане ремонт (але навіть це не точно).

Серед користувачів, які звертаються в СЦ, поширеною скаргою є “спливання сенсора” після розблокування мокрими руками. У деяких пристрій і зовсім перестав вмикатися (волога потрапила всередину і закоротила плати).

Часто намокання телефону супроводжується купівлею нового пристрою, але якщо ви досить швидко відреагуєте, його можна врятувати!

Що робити, якщо на телефон потрапила вода.

Звісно ж, найлогічніший і найправильніший варіант у цьому разі – звернутися до сервісного центру.

Але якщо ви зараз не маєте такої можливості, то можете спробувати впоратися з проблемою самостійно за допомогою порад, які наведено нижче.

  • Вимкніть ваш пристрій. Усі деталі у вашому телефоні пропускають вологу за лічені секунди. Не потрібно вмикати телефон, поки ви не переконаєтеся в тому, що він повністю висох. Не забувайте, що вода у вашому телефоні може спровокувати коротке замикання.
  • Зніміть задню кришку і витягніть батарею. Акуратно протріть телефон і його знімні запчастини сухим паперовим рушником.
  • Обов’язково дістаньте сім-карту і протріть її насухо, якщо вона зазнала впливу вологи.
  • Приберіть усі комплектуючі (навушники, захисні стекла, плівки, карти пам’яті).
  • Скористайтеся пилососом, щоб видути всю воду (цей процес у сумі займе у вас близько години, але воно того варте).
  • Багато хто помилково вважає, що із завданням “просушування” відмінно справляється фен. Це не так, ба більше, він може тільки погіршити проблему, задувши воду у важкодоступні місця. Занадто гарячий напір повітря може тільки прискорити процес окислення і тоді, великий ризик, що ваш пристрій не врятують навіть співробітники СЦ.
  • Помістіть телефон на сонячне місце (ідеальний варіант, якщо це буде вікно поруч з батареєю). АЛЕ! У жодному разі не кладіть телефон на саму батарею.
  • Іноді процес сушіння може займати більше двох діб. Але якщо через 24 години ви впевнені, що ваш пристрій повністю позбувся вологи, то спробуйте його ввімкнути.
  • Якщо після увімкнення ваш пристрій видає дивні звуки і шипіння – це означає, що телефон функціонує неправильно.

Якщо нічого не допомогло і ваш пристрій не подає ознак життя – вам все-таки доведеться звернутися в сервісний центр.

До речі, в магазинах зараз можна зустріти набори “для реанімації” промоклого телефону. Фахівці рекомендують не шкодувати грошей і, все-таки, купити такий комплект про всяк випадок.

Тепер ви знаєте, як надати “першу допомогу” вашому телефону і як збільшити шанси апарата бути вдало відремонтованим. Послідовне виконання всіх дій збільшить шанси гаджета отримати мінімальні пошкодження до звернення в сервісний центр для кваліфікованого ремонту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.