Більше не треба качати: в ігри для PlayStation 5 можна буде грати з хмари

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ResetEra і Reddit 7 серпня почали з’являтися повідомлення від користувачів, яким прийшло запрошення на тестування нового хмарного геймінгу від Sony. Передплатники PlayStation Plus Premium (найдорожчої версії підписки) можуть запускати ігри для PlayStation 5 прямо з серверів компанії, без необхідності скачування. При цьому роздільна здатність трансляції може бути аж до 4K – стандарту для телевізорів на 2023 рік.

Для порівняння: в рамках Xbox Cloud Gaming від конкуруючої компанії ігри з Xbox Series або більш ранніх версій приставок Microsoft працюють лише в роздільній здатності 1080p.

Раніше в хмарний геймінг за передплатою PlayStation Plus Premium входили лише ігри з PS3 і PS4. Причому перші навіть не можна було запустити на новіших консолях Sony без хмари через занадто велику різницю в архітектурах пристроїв. Ігри з PlayStation 4 і PS5 можна запускати безпосередньо з найновішої приставки. Однак іноді вони занадто довго завантажуються або займають занадто багато місця в сховищі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хмарний геймінг має допомогти щонайменше людям із не дуже швидким (але стабільним) інтернет-підключенням. А також через хмару легко швидко спробувати кілька різних ігор за один сеанс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.