Розвіяно два головні міфи про зарядку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час купівлі нових телефонів і друзі, і консультанти в магазині дають різні поради, націлені на продовження терміну служби гаджета. Серед них є як корисні, так і не дуже. Два найпоширеніші міфи про нові смартфони в бесіді з агентством “Прайм” розвіяв старший фахівець Роскачества з тестування цифрових продуктів Сергій Кузьменко.

Від продавців-консультантів часто можна почути пораду, що для правильного використання акумулятора телефону необхідно його спочатку “в нуль” розрядити, потім “до упору” зарядити і знову розрядити.

“Ця порада стосується нікелевих акумуляторів, які раніше (понад 10 років тому) використовувалися в телефонах повсюдно”, – зазначив співрозмовник агентства.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз у переважній більшості пристроїв використовують переважно літій-іонні акумулятори, для яких старі поради не підходять, пояснив він.

“Для максимально довгої роботи акумулятора необхідно намагатися тримати рівень заряду від 20% до 80%, тобто не рекомендується сильно розряджати пристрій і повністю заряджати”, – додав експерт.

“Також не варто ставити пристрій на зарядку на ніч, адже після повної зарядки пристрій продовжить періодично отримувати енергію, щойно рівень заряду опуститься до 99%”, – зазначив Кузьменко.

Усе це в довгостроковій перспективі скоротить термін служби вашого акумулятора. Також існує потенційна загроза загоряння пристрою під час постійної нічної зарядки. Але можливо це лише в разі, якщо контролер заряду вийде з ладу і енергія без обмежень попрямує в батарею, розповів експерт.

Друга порада щодо використання нових телефонів стосується зарядних пристроїв. Нібито, використовувати “нерідний” дріт або адаптер від старого телефону не можна: це скорочує термін служби гаджета.

“Якщо специфікація зарядного пристрою однакова з новим адаптером, то можна. Потрібно дивитися на вихідні значення вольт і ампер. У тому випадку, якщо адаптер має однакові значення або у старого значення параметри нижчі, то використовувати старий адаптер можна. Якщо ж у старого адаптера вихідна потужність вольт і ампер вища, необхідно ознайомитися з характеристиками смартфона і зрозуміти, чи в допустимих рамках потужність адаптера, який хочете використовувати”, – підсумував фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.