Головна Ґаджети Що робити, якщо Xiaomi Mi Band швидко розряджається

Що робити, якщо Xiaomi Mi Band швидко розряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi Band – один з найпопулярніших пристроїв для тренувань та для відстеження здоров’я. З кожним новим поколінням фітнес-браслет отримує більше нових датчиків, але ємність акумулятора не змінюється. Можливо, виробник міг би оптимізувати пристрій прямо з коробки, але в такому недорогому компактному пристрої для цього немає можливості. Добре, що кожен користувач може самостійно оптимізувати Mi Band, щоб він працював довше. Днями мій Mi Band 4 побив рекорд автономності – 42 дні без заряджання, враховуючи те, що браслету вже 2 роки. Сьогодні поділюся з вами лайфхаками про те, як продовжити час автономної роботи Mi Band , щоб рідше підключати його до розетки.

Який акумулятор у Mi Band

Дивно, але за останні три покоління Xiaomi Mi Band виробник перестав збільшувати ємність акумулятора у фітнес-браслеті. Для порівняння Xiaomi Mi Band 3 мав ємність акумулятора 110 мА * год, Mi Band 4 – 135 мА * год (у NFC-версії – 125), Mi Band 5 і 6 – 125 мА * год. Джерела повідомляють, що Mi Band 7 отримає акумулятор аж на 250 мА*год, отже, браслет перестане бути компактним, легким та непомітним. Це пов’язано з тим, що пристрій отримає ще більший дисплей, додаткові датчики та функції.

При цьому, починаючи з Mi Band 5, Xiaomi заявляє, що фітнес-браслет пропрацює менше . І це факт: у моїх друзів Mi Band тримає заряд менше двох тижнів, а деякі взагалі заряджають його раз на тиждень. В цьому випадку можна сказати, що Mi Band розряджається дуже швидко, і з цим потрібно щось робити. Також ви завжди можете самостійно збільшити автономність фітнес-браслету навіть якщо заряджаєте його кожні два-три тижні.

Як правильно заряджати фітнес-браслет

Mi Band завжди була максимально дивна зарядка: то не найзручніший конектор (Mi Band 2, 3), то дуже дивний лоток в Mi Band 4, куди потрібно вставити капсулу. Проблему вирішили лише у Mi Band 5, встановивши магнітну зарядку . Щоправда, і він має свої мінуси: наприклад, він легко від’єднується від фітнес-браслету, тому його потрібно класти кудись подалі, щоб випадково не втратити. При цьому багато хто досі запитує, як же краще заряджати Mi Band ?

Теоретично всі виробники подібної електроніки рекомендують заряджати пристрої від ноутбука. Це і зручно, і безпечно. Експерти не рекомендують заряджати Mi Band від розетки , бо напруга в 220 В – надто потужна для фітнес-браслету і згубно впливає на акумулятор. Прислухатися до цього варто, але можу сказати по собі, що за два роки батарея гірше точно не стала. Також ви можете підзарядити його від повербанку – це ідеальний варіант. Намагайтеся не перетримувати Mi Band на зарядці та доводьте її до кінця – вібрація дасть вам зрозуміти, що акумулятор заряджений.

Іноді користувачі стикаються з неприємною ситуацією, коли Mi Band не заряджається та не подає ознак життя. Є кілька причин, чому це відбувається.

  • Окислення контактів . Це відбувається через потрапляння вологи на задню частину капсули Mi Band. Протріть контакти спиртовою серветкою.
  • Неробочий кабель . Зарядник Mi Band не відрізняється особливою надійністю і може запросто переломитися. Спробуйте під’єднати інший кабель.
  • Глибокий розряд . Якщо гаджет розрядився до нуля, і ви забули про нього на деякий час, можливо, потрібно підключити його до розетки на більш тривалий час.

Як налаштувати фітнес-браслет

Продовжити час автономної роботи дуже просто. Я вже кілька років користуюся цими порадами сам і рекомендую їх вам. Ось що потрібно відключити.

    • Зайдіть у Mi Fit (тепер програма називається Zepp Life), виберіть свій браслет у списку та натисніть на нього.
    • Вимкніть «Події», щоб Mi Band не синхронізувався з календарем.
    • Вимкніть повідомлення або залиште тільки потрібні.
    • Приберіть “Нагадування про розминку”: Mi Band нагадує про те, що треба розім’ятися кілька разів на день за певним графіком, але сенсу в цьому мало.
    • Вимкніть «Виявлення»: у цьому режимі Mi Band бачив всі пристрої з Bluetooth, через що витрачається заряд.
    • Вимкніть «Спільну інформацію про пульс» — ця функція дозволяє ділитися інформацією з пристроями поблизу.
    • “Підніміть зап’ястя для перегляду інформації” – теж не найпотрібніша функція. Щоразу, коли ви піднімаєте руку, екран буде спалахувати, що призводить до швидкої розрядки.
    • Також я рекомендую включити «Нічний режим» – ця функція знижує яскравість екрану Mi Band за розкладом, наприклад, від часу відходу до сну і до ранку наступного дня.

Моніторинг пульсу Mi Band – одна з найважливіших фішок. Відключати її трохи безглуздо, інакше фітнес-браслет перетвориться на звичайний наручний годинник. Зручно, що моніторинг пульсу можна налаштувати: замість автоматичного моніторингу виберіть у списку «Контроль сну» – так ваш фітнес-браслет моніторитиме пульс тільки уві сні , щоб зранку видати звіт. Якщо ви бажаєте повністю вимкнути цю функцію, щоб Mi Band пропрацював довше , виберіть «Вимкнути».

За допомогою цих простих лайфхаків ви зможете збільшити час роботи Mi Band відразу на кілька днів. Відключати все не варто – робіть це все на власний розсуд. Але обов’язково пройдіться по налаштуванням, щоб забрати те, що не потрібно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: