AMD представила свої найпотужніші процесори для ноутбуків із новітньою вбудованою графікою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AMD офіційно представила у рамках виставки CES 2022 мобільні процесори Ryzen 6000. Вони отримали оновлену архітектуру Zen 3+ та графіку RDNA 2.

Як і лінійка Cezanne процесори Ryzen 6000 під кодовою назвою Rembrandt будуть представлені у варіантах Ryzen 6000H та Ryzen 6000U. Серія H націлена на сегмент високопродуктивних ноутбуків для ентузіастів, а серія U націлена на сегмент масового та початкового рівня.

Флагманами є моделі AMD Ryzen 96980HX і Ryzen 96900HX. Перша модель отримала вісім ядер та 16 потоків, 16 МБ кеш-пам’яті третього рівня та 4 МБ кеш-пам’яті другого рівня. Базові частоти обох процесорів становлять 3,30 ГГц, а boost – до 5,00 ГГц для Ryzen 96980HX і до 4,90 ГГц для Ryzen 9 6900HX. Процесори HX отримають більшу TDP.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з найбільших змін у лінійці стане додавання графічної архітектури AMD RDNA 2. Найпотужніші моделі будуть оснащені графічним процесором Radeon 680M з 12 обчислювальними блоками.

Так виглядають нові лінійки:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.