Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

Час читання: 2 хв.
Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13 дюймів. Обидва планшети також дуже тонкі: у меншого, товщина 5,3 мм, у великого — 5,1 мм. Також у iPad Pro уперше з’явився OLED-дисплей. Для SDR-контенту у новинки яскравість становить 1000 ніт, для HDR – 1600 ніт. У жодного іншого планшета немає таких показників.

РЕКЛАМА

Зображення на планшеті тепер буде яскравішим і насиченішим. Цю технологію назвали Ultra Retina XDR. У версій з 1 та 2 ТБ пам’яті буде також спеціальне скло з наноструктурою. Щоправда, за додаткову оплату. Вважається, що нібито ця наноструктура зменшуватиме кількість відблисків.

Завдяки процесору М4 приріст у продуктивності порівняно з М2 у iPad Pro складе 50%, додатки для рендерингу працюватимуть у чотири рази швидше, ніж на М2. Крім того, енергії новий чіп споживає вдвічі менше за М2. Також на М4 стоїть нейронний двигун, який потужніший, ніж будь-який нейронний процесор у існуючому зараз ПК. Але це на папері. У корпусі встановлені на нових iPad Pro графітові листи та мідь, які на 20% покращують теплові характеристики планшетів.

Загалом виходить, що новий iPad Pro на М4 швидше, ніж попередній iPad Pro на М2, у чотири рази та в десять разів — ніж оригінальний iPad Pro.

Також до новинки додали різні функції для професіоналів. Наприклад, це режим Reference Mode, який допомагає точно працювати з кольорами під час їх корекції, або Stage Manager, що дозволяє одночасно працювати з кількома програмами (але без розділення екрана).

Final Cut Pro 2 та Logic Pro 2 виявилися з нуля перероблені під сенсорне керування. Редагування Final Cut Pro буде швидше, ніж на iPad Pro з М1. У Logic Pro змінився інтерфейс.

На iPad Pro М4 можна записувати відео в 4К. Основна камера тепер лише одна, замість другого об’єктива стоїть LiDAR Scanner для роботи з AR. З’явився і оновлений адаптивний спалах, за допомогою якого зручно сканувати документи з тінню, що відкидається. Спалах цей тінь прибере. Крім того, iPad Pro тепер має розблокування по Face ID, нову систему зарядки та сполучення для Apple Pencil. Випустила Apple і нову Magic Keyboard із кнопкою Escape. Анонсували новий Pencil Pro.

Крім того, тепер iPad Pro М4 не має підтримки Apple Pencil другого покоління. Тобто доведеться купувати новий аксесуар. Оперативної пам’яті планшети мають 8 або 16 ГБ, постійну — 256/512 ГБ, 1 або 2 ТБ. При цьому версії Bluetooth та Wi-Fi старі: 5,3 та 6е відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОRosetked

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.