5 функцій iOS 18, доступних для старих моделей iPhone

Час читання: 2 хв.

Нова операційна система iOS 18 буде доступна для завантаження на всі моделі iPhone, починаючи з iPhone XS, наприкінці цього року, ймовірно, у вересні. Це чудова новина для користувачів, які ще не оновилися до останніх моделей iPhone. Однак варто зазначити, що через застарілі чіпсети у старих пристроях деякі менш важливі функції iOS 18 будуть недоступні.

Реклама

Ось кілька ключових функцій iOS 18, сумісних із старими моделями iPhone:

Одним із найцікавіших оновлень iOS 18 є розширене налаштування головного екрана. Вперше користувачі iPhone зможуть переміщати додатки до нижньої або бокової частини екрану, звільняючи місце для шпалер. Також буде доступний новий темний режим для іконок програм, можливість приховувати назви додатків та додавати різні кольори для створення мінімалістичного дизайну.

Оновлення в Повідомлення iOS 18 привнесла значні поліпшення до додатку Повідомлення: користувачі зможуть реагувати на повідомлення за допомогою будь-яких емодзі, планувати їх відправлення на майбутнє, а також форматувати текст за допомогою підкреслення та анімаційних ефектів. Крім того, Повідомлення підтримуватимуть стандарт RCS, що покращить роботу з СМС для користувачів пристроїв, що не належать Apple.

Перероблений центр керування iOS 18 дозволить розділити Центр керування на окремі групи функцій, такі як “Медіа” та “Дом”, та змінити розмір віджетів. Крім того, користувачі нарешті зможуть змінювати, які віджети Центру управління відображатимуться на екрані блокування.

Блокування програм з автентифікацією ID Для користувачів, які піклуються про конфіденційність і безпеку, в iOS 18 з’явилася функція автентифікації всіх програм за допомогою Face ID (або пароля).

Apple Passwords Поряд з покращенням конфіденційності в iOS 18 з’явився додаток Apple Passwords. З його допомогою можна керувати паролями, кодами перевірки, ключами та іншими обліковими даними прямо з iPhone.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.