Україна починає випробування власних керованих авіабомб

Час читання: < 1 хв.
Україна починає випробування власних керованих авіабомб

За словами начальника авіації командування Повітряних сил ЗСУ, генерал-майора Сергія Голубцова, російські окупанти активно використовують керовані авіабомби внаслідок свого процесу переозброєння. У відповідь на це Україна також розробляє власні керовані авіабомби, основані на звичайних вільнопадаючих. Ці нові розробки включають в себе вибір крила, GPS-модуль та модуль управління.

Реклама

Перші випробування українських керованих авіабомб плануються через кілька тижнів. Зараз Збройні сили України активно використовують бомби західного виробництва, такі як GBU-39 та GBU-62, різних типів і калібрів, які показали високу ефективність, особливо в умовах протиповітряної оборони.

Зараз читають  Акції Apple б'ють історичний рекорд після анонсу на WWDC

Голубцов підкреслив, що Україна використовує зброю, яку отримує від своїх партнерів, хоча кількість цієї зброї обмежена. Однак вже є достатньо переобладнаних літаків для оцінки ефективності зброї та зроблення замовлень на подальші поставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.