Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

Час читання: 2 хв.
Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

Ілон Маск, який називає себе «патологічно оптимістичним», заявив, що Tesla не просто починає «новий розділ», а створює цілу «нову книгу». Ці слова пролунали на щорічних зборах акціонерів у 2024 році в Остіні, штат Техас. Головним героєм цієї нової історії є людиноподібний робот Tesla Optimus.

Реклама

Оптимус вперше був представлений у 2021 році під час Дня штучного інтелекту Tesla танцюристом у костюмі, що нагадував гладкого андрогінного робота. У січні Tesla показала демонстраційне відео, де роботи Optimus складають білизну. Проте інженери-робототехніки критикували цю демонстрацію, стверджуючи, що роботи керувалися людиною, а не діяли автономно.

На зборах акціонерів Маск не розкрив деталі щодо поточних можливостей Optimus. Однак він натякнув, що ці роботи можуть у майбутньому виконувати різні завдання, такі як прибирання, приготування їжі, робота на складальних лініях і навіть навчання дітей, подібно до персонажів R2-D2 та C-3PO із «Зоряних війн». Маск прогнозує, що завдяки Optimus ринкова вартість Tesla може зрештою досягти 25 трильйонів доларів.

Виступаючи перед захопленою публікою на Gigafactory, Маск повідомив, що випробування гуманоїдних роботів пройдуть на заводах Tesla у 2025 році. Він передбачив, що до 2025 року Tesla буде використовувати “більше 1000 або кілька тисяч роботів Optimus”.

Ці амбітні оцінки типові для Маска, який має досвід висування сміливих заяв, на реалізацію яких часто йде ціла вічність. Apple в даний час є найбільшою компанією у світі з точки зору ринкової капіталізації, випереджаючи Microsoft, і Tesla знадобиться збільшити свою вартість приблизно у вісім разів, щоб досягти ринкової капіталізації в 25 трильйонів доларів.

Зараз читають  ЗСУ використовують нового робота-камікадзе ARK-1 для знищення техніки та укріплень

З оцінкою майже 580 мільярдів доларів на момент закриття четверга Tesla є десятим за величиною бізнесом в індексі S&P 500. Маск заявив, що автономні транспортні засоби можуть збільшити ринкову капіталізацію Tesla до 5-7 трильйонів доларів, але він не уточнив тимчасові рамки для цього. досягнувши позначки 25 трильйонів доларів.

Прогнози Маска збіглися з прогнозами Кеті Вуд, генерального директора ARK Invest, яка раніше заявляла, що, на її думку, акції Tesla можуть досягти $2600 до 2029 через нереалізований потенціал компанії як комерційного бізнесу роботаксі. За словами Вуда, ринкова вартість Tesla перевищує 8 трлн доларів.

У ході щорічних зборів також було проведено голосування за відновлення компенсаційного плану Маска у розмірі 56 мільярдів доларів, від якого компанія була змушена відмовитись п’ятьма місяцями раніше за рішенням суду штату Делавер. Коли план було оголошено, публіка сприйняла його з ентузіазмом.

Маск вийшов на сцену після того, як були зачитані голоси акціонерів, висловивши свою подяку словами: «Я просто хочу почати зі слів: чорт забирай! Я люблю вас, хлопці.” Незважаючи на падіння акцій Tesla на 27% цього року через зниження продажів і посилення конкуренції в Китаї, Маск закликав інвесторів зосередитися на майбутньому потенціалі автономного водіння, роботів та штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.