Основні ознаки небезпечних програм для смартфонів та планшетів

Час читання: < 1 хв.
Основні ознаки небезпечних програм для смартфонів та планшетів

Названо ознаки додатків для смартфонів, планшетів та інших гаджетів, які були створені шахраями для викрадення рахунків і особистих даних користувачів.

Реклама

Фейкові додатки, які люди встановлюють на своїх гаджетах, включаючи смартфони, можуть завдати значної шкоди. Адже їх розробляють шахраї не для розваг користувачів, а для збору особистої інформації або викрадення коштів.

Кіберфахівці попереджають, що зловмисники можуть використовувати імена, схожі на ті, що вже завоювали довіру на ринку. Щоб перевірити інформацію про додаток, слід звертатися безпосередньо до офіційних сайтів компаній.

Також експерти радять звернути увагу на відгуки та оцінки інших користувачів.

«Підроблений додаток не матиме відгуків або матиме серію позитивних коментарів, що були опубліковані з незначним проміжком у часі», – розповідали в МОН.

Ще одна можливість розпізнати фейковий додаток – подивитись, скільки разів його було завантажено. Так, необхідно звернути увагу чи є альтернативна програма з більшою кількістю завантажень й аналогічними функціями.

Зараз читають  Чому комп'ютер починає гальмувати і як це виправити: поради та рішення

Сигналізувати про те, що додаток підроблений можуть навіть орфографічні помилки в описі та заголовку. Це може бути дослівний переклад із невідповідними відмінками.

Нереалістично високі знижки на покупки у програмі – ще одна ознака додатка, який не треба завантажувати.

І що обов’язково потрібно зробити кожному перед завантаженням того чи іншого додатка, програми – подивитись, до яких даних вона вимагає доступу і чи здатна вона обмінюватися інформацією про власника гаджета з третіми сторонами. Звісно, якщо конфіденційні дані опиняються під загрозою, такий додаток не слід завантажувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОPOLITEKA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.