Час купити новий: топ-4 ознаки, що потрібно оновити смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це може трапитися з будь-ким із нас. Улюблений смартфон перестав радувати око, а чергова нова модель здається привабливою. І звісно існує необхідність упевнитися що потрібно дійсно оновити смартфон.

Батарея швидко розряджається

Вас насторожує той факт, що щойно заряджений телефон здатний здійснити тільки один дзвінок до того, як ви знову підключите його до зарядного пристрою?

Кожен акумулятор має певну кількість можливих підключень зарядного пристрою. Далі ємність акумулятора поступово зменшується і з кожним разом він розряджається швидше. Крім цього, на роботу акумулятора впливає низка інших чинників. Велика кількість складних завдань сприяють розряду батареї. При неактивному використанні батарея не повинна розряджатися більше ніж на 1-2% на годину. В окремих випадках на розрядку батареї впливає несправність самого телефону, недопрацювання в прошивці. Продовжити термін служби акумулятора допоможе оптимізація налаштувань телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше програми працюють у фоновому режимі, вони завантажують пам’ять і дають навантаження процесору, зменшуючи час роботи батареї. Частину енергії смартфони витрачають у зонах із низьким рівнем сигналу, у таких випадках рекомендується активувати режим польоту. Вимикайте з’єднання з мережею, якщо не користуєтеся нею, це подарує додаткові хвилини життя пристрою. Вбиває відсоток заряду і ввімкнена геолокація. Ще зберегти відсоток заряду допоможе режим економії енергії.

У деяких моделях гаджетів встановлено енергозберігаючі процесори, різноманітні додатки для економії заряду, акумулятори з великою потужністю, що дає змогу користуватися смартфоном без систематичного підключення до розетки.

Смартфон постійно перезавантажується

При частих мимовільних вимкненнях смартфон перестає задовольняти потреби користувача. При частому використанні таке явище відбувається практично в кожному смартфоні. Причинами перезавантаження телефону можуть бути механічні пошкодження внаслідок частих падінь, збій у роботі операційної системи та акумулятора, вплив на пристрій вологи. Виникає це і в тих випадках, коли гаджет занадто завантажений додатками. У такому разі радять якомога частіше встановлювати оновлення на телефон.

Так само віруси проникають в операційну систему телефона, починають запускати непотрібні процеси, сприяють частому перезавантаженню телефона. Користуйтеся антивірусом. Періодично необхідно чистити телефон (видаляти невикористовувані додатки, фотографії та музику).

Повідомлення про брак пам’яті

Додатки, фотографії та відео, музика та інші файли зберігаються в пам’яті телефону. Дізнатися стан пам’яті можна в спеціальному розділі налаштувань. У різних мобільних пристроях передбачено певний обсяг пам’яті. Під час купівлі смартфона слід це враховувати.

Поширена проблема, коли не вистачає пам’яті на скачування і встановлення додатків. Завжди перевіряйте скільки пам’яті ще залишилася в смартфоні. Для смартфонів є спеціальні додатки, де можна автоматично позбуватися “сміття”. Видаляйте тільки те, що вам не потрібно. Переносьте всю важливу інформацію на карту пам’яті.

Місце в телефоні можуть займати файли, які вже давно не використовуються, це сміття, яке залишається після видалених додатків.

Повільна робота операційної системи

Якщо ви помітили, що через кілька років після купівлі нового смартфона відкриття смс повідомлень займає тривалий час, а натиснувши кнопку “виклик” доводиться чекати ще кілька хвилин, то ваш телефон застарів. Причиною повільної роботи операційної системи може бути наявність великої кількості додатків та ігор. Сильно навантажують пам’ять різні прикраси, живі шпалери. Користуйтеся картою пам’яті з високою швидкістю читання. Важливо щоб у телефоні було вільно не менше 25% пам’яті. Періодично робіть перезавантаження вашого смартфона.

Згодом усі мобільні пристрої застарівають. Дотримуючись перерахованих вище правил, можна продовжити час роботи вашого гаджета.

Якщо у вашій моделі телефону присутня якась із цих ознак, то сміливо вирушайте в магазин за новою покупкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.