Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом цього року реліз отримає серед іншого функцію блокування виявлення крадіжки.

Реклама

Ця функція допоможе зберегти особисті та фінансові дані у безпеці, якщо у користувача вкрадуть пристрій. За допомогою штучного інтелекту Google ця функція визначає, якщо пристрій вихоплений із чиїхось рук і тікає на великій швидкості. При виявленні таких специфічних рухів, пристрій блокується, щоб важлива інформація не потрапила в чужі руки.

Програми для перевірки безпеки в режимі реального часу

Ще одна нова функція безпеки для Android 15 – це впровадження Google Play Protect. Ця функція буде використовувати штучний інтелект пристрою для виявлення програм, які можуть спричинити шахрайство або фішингу. Функція виявлення загроз у режимі реального часу аналізує, як програми використовують конфіденційні дозволи та взаємодіють з іншими програмами, щоб виявити шкідливу поведінку.

Якщо ви знайдете таку поведінку, інструмент надсилає програму в Google для більш глибокого аналізу. Користувачів попереджають про необхідність відмовитися від використання програми або видалити її, якщо на те є причини. При цьому, як чітко заявляє технологічний гігант, жодних особистих даних не збирається.

Цифрове сховище для важливих програм

Крім того, в Android 15 покращено функцію забезпечення конфіденційності: з’явилася можливість створювати приватні середовища для певних програм на пристрої. Ці приватні середовища отримують додатковий рівень автентифікації, який повинен зробити конфіденційні програми безпечнішими і невидимими для небажаних очей.

За словами Google, ці приватні середовища – свого роду цифрові сховища на смартфоні, де користувачі можуть розмістити додатки, до яких вони не хочуть, щоб інші мали доступ. Наприклад, програми для здоров’я або програми для онлайн-банкінгу. При цьому особиста інформація, що використовується, видно тільки кінцевому користувачеві. Всі дані та сповіщення таким чином ізолюються від решти смартфона.

Також можна встановити окремий замок на ці особисті простори і повністю приховати ці програми.

Коли нові функції з’являться в Android 15, поки невідомо. Можливо, до цьогорічного фінального релізу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: