Топ-8 порад, щоб зробити ваш Android максимально корисним

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Андроїд – найпопулярніша операційна система у світі. Але користувачі смартфонів навіть не здогадувалися, що вони можуть перетворити свій гаджет на дуже корисний пристрій. Практичні поради та фішки Андроїд – у нашій статті.

Реклама

Видалення непотрібних додатків

Під час купівлі нового смартфона можна помітити, що в ньому встановлено велику кількість утиліт. Більшість із них є непотрібними і не будуть використані. Як видалити непотрібні додатки? Через налаштування. Якщо додаток є частиною операційної системи, то замість видалення буде доступна функція вимкнення.

“Знайди свій телефон”

Ще одна з категорії “найкорисніші налаштування Андроїд”. Настійно рекомендуємо ввімкнути. У разі втрати смартфона його легко вдасться знайти за допомогою геолокації та прив’язаного акаунта Google. Утиліта повністю безкоштовна і працює без перебоїв.

“Не турбувати”

Набридли постійні повідомлення із соціальних мереж? Не обов’язково вмикати режим польоту, оскільки в кожному смартфоні є функція “Не турбувати”. Вона налаштовується індивідуально під запити користувача. Також присутній автоматичний нічний режим.

Голосовий пошук “ОК, Google”

Вкрай корисна функція, яку можна використовувати в машині або дорогою додому, коли немає можливості надрукувати запит. У смартфоні обов’язково має бути справний мікрофон. Голосове введення розуміє велику кількість мов світу, включно з російською.

Автоматичне резервування фотографій

Рекомендується ввімкнути це налаштування в акаунті Google. Знімки автоматично копіюватимуться з галереї телефону в Диск. Обсяг останнього дорівнює 15 Гб. Якщо такий розмір здається занадто маленьким, то можна докупити ще.

Історія повідомлень

Дуже часто користувачам приходить велика кількість повідомлень, і вони за звичкою починають їх просто змахувати. Нерідко через це вислизає важлива інформація.

Як подивитися історію повідомлень? У налаштуваннях повідомлень на Андроїд можна активувати функцію історії. Вона дає змогу переглядати всі сповіщення, які нещодавно були отримані. На жаль, остання підтримка функції здійснювалася тільки на Android 11 і нижче.

Провести пальцем по клавіатурі

Ця фішка знайома багатьом користувачам Андроїд. Досить провести пальцем по потрібних буквах, і смартфон автоматично перетворює їх на ціле слово. Утиліта хоч і проста, але багатофункціональна.

Режим енергозбереження

Якщо заряд акумулятора наближається до 0, а смартфон поки що не можна зарядити, то варто ввімкнути режим енергозбереження. Він присутній у кожному гаджеті за замовчуванням. Користувач може налаштувати параметри під себе або скористатися вже готовими.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ