Google таємно стежить за власниками смартфонів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Дослідники інформаційної безпеки з’ясували , що смартфони Google таємно надсилають виробнику відомості про місцезнаходження їхніх власників. Не допомагає навіть відключення GPS, тому захиститись від стеження досить складно.

Реклама

Що ще відомо

Йдеться про модель Pixel 9 Pro XL, яка є одним із флагманів Google. Приблизно кожні 15 хвилин смартфон пересилає на сервер Google телеметричні дані: місце розташування, адресу електронної пошти та номер телефону користувача, стан мережі стільникового зв’язку, найменування стільникового оператора, список встановлених програм (у тому числі взятих в обхід Play Маркета) і час, що минув з моменту увімкнення пристрою.

Дані про геолокацію надсилаються навіть при відключенні модуля гепозиціонування. Це відбувається завдяки тому, що місцезнаходження смартфона можна визначити за допомогою Wi-Fi та сигналу стільникового зв’язку.

ІБ-експерти також з’ясували, що програми Google можуть працювати у фоні, навіть якщо користувач їх не запускає, причому вони теж збирають певну інформацію та діляться нею з розробниками. Вони вважають, що це вкрай небезпечно, оскільки Android фактично містить бекдор, через який Google має можливість потай отримувати інформацію користувача. Цим бекдором потенційно можуть скористатися хакери, якщо навчаться експлуатувати дірки в операційній системі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ