Motorola придумала автоматичні розкладачки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Motorola, що належить Lenovo, зареєструвала патент на доладний смартфон у форм-факторі розкладачки з механізованим шарніром. Передбачається, що такий пристрій зможе розкриватися та закриватися без прямої участі власника.

Реклама

Що ще відомо про нову технологію

Патент отримав назву “Автономне управління форм-фактором складаного мобільного пристрою”. Ідея полягає в тому, щоб смартфон міг самостійно керувати своїм шарніром, відстежуючи рухи та дії користувача. Як приклад можна навести функцію Center Stage в планшетах і комп’ютерах Apple, де камера відстежує положення людини в кадрі і завжди має в своєму розпорядженні його по центру. Аналогічно може працювати і потенційна розкладачка Motorola.

У патенті також йдеться про використання у шарнірі спеціальних матеріалів, здатних змінювати форму. Зокрема, йдеться про сплави з ефектом пам’яті, розроблені NASA для космічних кораблів. Цікаво, що Apple та Honor також запатентували складні пристрої, в яких використовується цей спеціальний сплав. У випадку Motorola сплав шарніра може змінювати форму під час нагрівання – це дозволяє пристрою автоматично регулювати своє розкриття. Додатково повинні використовуватись і невеликі моторчики.

Чи застосує Motorola колись цю ідею на практиці покаже час.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ