Смартфони з двома сім-картами: плюси та мінуси

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім класичних смартфонів з однією сім-картою, є гаджети, що працюють одночасно з двома, трьома і навіть чотирма “сімками”. Чи зручно користуватися таким пристроєм? І навіщо потрібен смартфон із двома сім-картами? Розберемося в статті.

Як працюють смартфони з двома сім-картами

У старих моделях смартфонів сім-карти необхідно перемикати вручну. Користувачеві доводиться щоразу заходити в налаштування і вибирати, з якої сім-карти здійснити дзвінок або вийти в інтернет. У сучасних гаджетах все влаштовано по-іншому. Але і тут є особливості. Двосімкові пристрої бувають 2 видів:

  • на 1 радіомодулі;
  • на 2 радіомодулях.

У першому випадку режим роботи сім-карт поперемінний. Це означає, поки ви розмовляєте по першій “сімці”, друга стає недоступною. Якщо вам хтось зателефонує, то почує, що ви перебуваєте поза зоною доступу. У режимі очікування доступні обидві сім-карти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У другому випадку режим роботи “сімок” одночасний. Тобто обидва номери постійно будуть у мережі. Мінус у тому, що такі гаджети швидше розряджаються (потрібно завжди тримати зарядний пристрій під рукою).

Смартфони з 2 сім-картами: переваги та недоліки

Плюси такі:

  • Можна виділити для робочих питань окремий номер, щоб колеги та ділові партнери не дізналися особистий контакт. Якщо звільнитеся з компанії, то просто перестанете використовувати сім-карту, і вас ніхто не турбуватиме.
  • У різних мобільних операторів свої переваги. Одні роблять акцент на швидкому і дешевому інтернеті, інші дають безкоштовні хвилини і смс для спілкування. Якщо грамотно підібрати сім-карти, можна економити на зв’язку.
  • Часто буваєте за кордоном? Залиште другий слот для місцевої сім-карти. Тоді ви прийматимете вхідні на основний номер, а дзвонитимете – з місцевого, це обійдеться дешевше.

Мінуси теж є:

  • Необхідно вносити абонентську плату за 2 тарифами.
  • У смартфонів з 2 сім-картами буває гірша якість зв’язку і нижча швидкість інтернету (доводиться одночасно підключатися до 2 станцій різних операторів).
  • Легко заплутатися в номерах, особливо в перший час.

Вибираючи смартфон, зверніть увагу, чи не призначений слот для “сімки” паралельно і для SD-карти. У цьому разі ви будете змушені вибирати, що встановити: зовнішній накопичувач або другу сім-карту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.