Huawei розповіла, чим саме важливий графен для сучасних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні мобільні девайси пропонують безліч технологій, про які ще кілька років тому ми і подумати не могли. Так, продуктивність процесора і відеоприскорювача значно збільшені, так само як і ємність акумулятора, а також швидкість його зарядки. Виросло і тепловиділення, яке доводиться перенаправляти всіма доступними способами. Одним з таких став графен, про використання якого розповіла Huawei в рамках проєкту Huawei Origins.

 

 

Графен – легкий і тонкий матеріал, який здатний розсіювати тепло, а використовують його переважно в парі з мідними трубками водяного охолодження. Графенова плівка має товщину всього 1 мм, але її ефективність, за словами китайського виробника, до двох разів вища, ніж у графіту, і до чотирьох разів, ніж у міді. Huawei показала наочно графенову плівку на прикладі Mate 30 Pro: там вона розмістилася між чіпами і металевими елементами корпусу. На жаль, про графен в акумуляторах поки нічого конкретного невідомо, але ж саме там цей матеріал може проявити себе найкраще, але це вже зовсім інша історія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.