Американський суперкомп’ютер Aurora став у два рази швидшим

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Американський суперкомп’ютер Aurora став у два рази швидше і очолив рейтинг найпродуктивніших комп’ютерів зі штучного інтелекту.

Реклама

Суперкомп’ютер Aurora, розташований у Національній Лабораторії імені Аргонна, Міністерства енергетики США, офіційно досяг екзафлопної продуктивності, перевищивши рубіж в один квінтиліон операцій за секунду. Показник Aurora в 1012 екзафлопс був зареєстрований на 87% потужності системи. Раніше Aurora займала друге місце у рейтингу Top500 найпотужніших комп’ютерів світу.

Крім високої швидкості, Aurora також стала лідером з продуктивності в галузі штучного інтелекту, досягнувши 10.6 екзафлопс на тесті HPL-MxP. Суперкомп’ютер дозволить вченим вирішувати найскладніші завдання за допомогою моделювання, штучного інтелекту та аналізу даних.

Суперкомп’ютер зібраний компанією Intel разом із Hewlett Packard Enterprise (HPE). Він використовує унікальну архітектуру з 63,744 графічними процесорами (GPU), що робить його найбільшою GPU-системою у світі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtechxplore.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: