Електролітак Pivotal Helix за 190 000 доларів не потребує ліцензії пілота

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Pivotal Helix являє собою одномісний електричний літак з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL), який не потребує ліцензії пілота для використання. Фактично це перше подібне комерційне рішення на ринку аерокосмічної галузі.

Реклама

Головна відмінність Helix від інших літальних засобів полягає не тільки у відсутності необхідності проходити льотні курси, а й у низьких витратах на експлуатацію. Його вартість становить 190 000 доларів, що робить його більш доступним для покупців порівняно з аналогами.

Реклама

Для порівняння, запущений у серійне виробництво конвертоплан Bell-Boeing V-22 Osprey обходиться покупцям у 92,6 мільйона доларів. Крейсерська швидкість Pivotal Helix при цьому становить 101 км/год, а дальність польоту досягає 32 км. Загалом літальний апарат може провести в повітрі до 30 хвилин.

Перші поставки Pivotal Helix покупцям почнуться вже в липні 2024 року. Пізніше компанія має намір розробити двомісну версію Helix з дванадцятьма гвинтами проти восьми, які використовуються в Helix, а також автономну вантажну версію літального апарату з корисним навантаженням до 200 кг.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело4pda.to

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ