Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 1 хв.

Кнесет (парламент Ізраїлю – ред.).Дані представлені у зв’язку зі все більш активним використанням комп’ютеризації та алгоритмів штучного інтелекту (ШІ), які в найближчому майбутньому радикально змінять ринок праці в Ізраїлі. Урядам слід терміново підготуватися до майбутніх змін.

Реклама

“Ми стоїмо на порозі глобальних змін”, – сказав Йекі Халуке, заступник голови відділу високотехнологічних промислових працівників Histadrut. – Система штучного інтелекту змінює не тільки виробничий процес, але і методи управління співробітниками. Кожен, хто розробляє алгоритми штучного інтелекту, в кінцевому підсумку визначить нову культуру управління”.

За словами Халуці, Гістадрут працює з профспілками-партнерами по всьому світу над вирішенням цієї проблеми і розглядає співпрацю між роботодавцями і державами як Центральний інструмент прискорення і підготовки до неминучих змін.

Деніел Шрайбер, засновник американської страхової компанії Lemonade, пояснює: “швидкість прогресу, який ми спостерігаємо в області штучного інтелекту, не поступається жодній з технологічних революцій минулого. Такими темпами ШІ відразу ж зачіпає практично всі професії. Наприклад, у нашій компанії 98% усіх страхових полісів продаються ботами.

“Жоден роботодавець не замінив би працівника автомобілем, якби той міг це зробити”, – сказав Шрайбер. Ізраїльський уряд повинен бути готовим до структурного та постійно зростаючого безробіття. Якщо уряд не відреагує на зміни, що відбуваються, Ізраїль впаде в економічну прірву”.

“Після першого шоку від війни ринок праці відновлюється, і рівень безробіття в Ізраїлі відносно низький у порівнянні з іншими країнами”, – сказав Іфат Сітроен, заступник директора Міністерства праці. Однак є побоювання, що нова технологія ускладнить ситуацію в галузях зі зростаючою часткою літніх працівників, таких як промисловість, охорона здоров’я та Поштові відділення. У таких галузях зміни будуть особливо важкими.”

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоdetaly.co.il

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: