Експерти розповіли про небезпеку медичних масок під час епідемії коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’ясувалося, що медичні маски не є ефективним методом захисту від поширення інфекції. Більш того, вони здатні нашкодити людині. Про це стало відомо завдяки виданню MedicalXpress, яке опублікувало новий прес-реліз, у рамках якого експерти розповіли про небезпеку медичних масок під час епідемії коронавіруса.

Експерти відзначили, що медичні маски дають людям помилкове відчуття безпеки, у зв’язку з чим багато з тих, хто їх носить, перестають дотримуватися елементарних профілактичних заходів, у числі яких регулярне миття рук перед використанням. Крім того, за словами фахівців, багато хто носить маску не впевнившись в її щільному приляганні до обличчя, а також нехтують забороною торкатися до неї. Люди у масках часто поправляють їх, у зв’язку з чим ймовірність поширення інфекції лише збільшується.

Фахівці повідомили про те, що рукавички також не є найефективнішою профілактикою, в разі, якщо торкатися ними обличчя. Вони також відзначили, що люди, які використовують рукавички, перестають стежити за гігієною рук.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.