Вчені дослідили, чому важливо розмовляти з немовлятами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Учені розкрили важливість спілкування з немовлятами на ранніх етапах їхнього розвитку. Британські дослідники з Університету Східної Англії з’ясували, що мозок дітей, з якими активно спілкувалися з малечку, відрізняється покращеною провідністю сигналу.

Реклама

Під час проведення магнітно-резонансної томографії 30-місячних малюків, науковці помітили збільшену мієлінацію мозку у дітей, які з дитинства активно брали участь у спілкуванні. За словами співавтора дослідження, когнітивного психолога Джона Спенсера, мієлінація відіграє важливу роль у підвищенні ефективності передачі сигналів у нервовій системі. Аналогічно до ізоляційної стрічки на електричному проводі, вона поліпшує провідність сигналу.

“Ми знаємо, що дитячий мозок швидко розвивається протягом перших двох років життя, і до двох років його обсяг становить близько 80% від обсягу мозку дорослої людини”, – пояснив Джон Спенсер.

Цікаво, що аналіз МРТ шестимісячних немовлят розкрив зворотний ефект спілкування. Було помічено, що чим більше батьки спілкувалися з дитиною, тим менше мієліни формувалися на нервових закінченнях. Вчені вважають, що це пов’язано з різними етапами розвитку мозку, де на початковому етапі пріоритетом є ріст і створення нових клітин, а пізніше – їх вдосконалення. Ймовірно, у перші кілька місяців активне спілкування стимулює розвиток мозку та сприяє цьому процесу.

Отримані результати дослідження підкреслюють важливість взаємодії з немовлятами та активного спілкування з ними. Розмови з малюками сприяють поліпшенню провідності нервових сигналів та сприяють їхньому розвитку. Батьки та няні повинні приділяти особливу увагу розвитку мовлення у дитини та забезпечувати активну комунікацію з нею.

Висновки даного дослідження дають наукову підтримку батькам у їхній активній взаємодії з малюками та розвитку їх мовлення з самого народження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоjneurosci.org

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: