Бджоли переселяться у «розумні» вулики: новація на українських пасіках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бджоли переселяться у «розумні» вулики: новація на українських пасіках.

Про це повідомляє сайт agroday.com.ua.

Як ідеться у повідомленні, група бджолярів «Медова фабрика» з Миколаївщини розробили прототип «розумного» вулика. Реалізувати проект вдалося за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) спільно з компанією «BeePro».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У домівках для бджіл встановили пристрій, за допомогою якого система здійснює моніторинг процесів, що відбуваються у вулику, робить виміри за різними показниками. Усі актуальні дані про стан у вулику фіксуються та відображаються в смартфоні чи комп’ютері пасічника в режимі онлайн.

Завдяки електронно-обчислювальному пристрою пасічники мають можливість постійно стежити за тим, що відбувається у вуликах.

«Smart beehive» дає можливість стежити за вагою вулика, погодними умовами, температурою всередині та поза межами вулика, рівнем сонячної активності. Низка інновацій вже на стадії тестування. А вже невдовзі, як обіцяють розробники новинки, «розумний» вулик рахуватиме кількість бджіл.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.