Фахівці назвали 5 перевірених міфів про Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

iPhone від Apple завоював безліч шанувальників, особливо у США, завдяки популярності iMessage. Часто можна почути, як прихильники Apple критикують смартфони на базі Android з різних причин.

Реклама

Android-смафони – дешевка

Деякі користувачі iPhone часто стверджують, що всі Android-смартфони дешеві. Дійсно, є безліч доступних моделей на Android, наприклад серія Galaxy A, Redmi Note від Xiaomi, Moto G від Motorola, які спочатку призначені для бюджетного сегменту.

Однак існує безліч Android-смартфонів, які коштують так само (якщо не дорожче), як і iPhone. Серед них серія Galaxy S24 (від 800 до 1299 доларів), лінійка Google Pixel 8 (від 699 до 999 доларів), серія Xiaomi 14 (від 1070 до 1640 доларів) та інші. Ці ціни можуть збільшуватись залежно від обсягу сховища. Крім того, складні пристрої часто дорожчі, ніж найтоповіші iPhone. Наприклад, Samsung Galaxy Z Fold 5 та Google Pixel Fold були випущені за ціною 1799 доларів. Для порівняння, найдорожча модель iPhone коштує від 999 до 1599 доларів за варіант із 1 ТБ пам’яті.

Android ди не довговічні

Ще одне популярне твердження користувачів iPhone полягає в тому, що смартфони на Android недовговічні. На початку 2010-х років це було виправдано, оскільки Android справді не вистачало функцій для підтримки плавної роботи протягом тривалого часу. Проте з того часу багато що змінилося. Сучасні налаштування Android та спеціальні доповнення від виробників значно покращують довгострокову продуктивність, що дозволяє пристроям працювати безперебійно навіть за кілька років.

Також варто відзначити, що iPhone від Apple довгий час поступався багатьом Android-смартфонам щодо життєдіяльності батареї. Apple заявила, що акумулятори iPhone збережуть 80% номінальної ємності після всього 500 циклів зарядки. Це означає, що iPhone 14 і раніше моделі втрачають близько 20% ємності акумулятора через рік або півтора використання. Однак із серією iPhone 15 ситуація покращилася, і тепер компанія обіцяє збереження 80% ємності після 1000 циклів зарядки.

Багато виробників Android, такі як Samsung і Google, вже багато років не розкривають інформацію про цикли заряджання. Однак бренди, такі як OnePlus, Realme, Vivo та OPPO, обіцяють збереження 80% ємності акумуляторів після 1600 циклів зарядки, що говорить про хороший час автономної роботи через чотири або п’ять років. Xiaomi також заявляє, що смартфони із зарядкою 120 Вт або 200 Вт збережуть 80% ємності після 800 циклів заряджання. Навіть бюджетні телефони Nokia витримують 800 циклів заряджання, перш ніж ємність батареї знизиться до 80%, що перевищує показники серії iPhone 14 і раніше моделей Apple.

Android не отримують оновлень

Ще один сучасний міф. Десять років тому це було частково вірно, оскільки багато виробників пропонували оновлення у кращому разі лише на два роки. Перші смартфони Pixel стали подією, пропонуючи поновлення протягом трьох років.

З того часу ситуація значно змінилася. Найкращі смартфони на базі Android від Samsung та Google тепер отримують оновлення протягом семи років, випереджаючи iPhone. Насправді Apple не має офіційної політики оновлень, але зазвичай підтримує свої пристрої протягом шести років. Старі флагмани та середньорівневі моделі від Samsung та Google отримують оновлення протягом п’яти років.

Не лише Samsung та Google пропонують тривалі оновлення. Висококласні моделі від таких виробників, як OPPO, OnePlus, HONOR, Xiaomi та vivo, також отримують п’ятирічні оновлення. Однак деякі компанії, такі як ASUS, Sony, HMD та ZTE, все ще пропонують обмежені оновлення на два чи три роки. Бюджетні пристрої від таких виробників, як Motorola, Realme та Xiaomi, також мають короткі терміни оновлень.

Загалом, якщо ви витратите на Android стільки ж, скільки на iPhone, ви отримаєте тривалий і стабільний потік оновлень. А якщо ви придбаєте Galaxy S24 або Pixel 8, ви отримаєте політику оновлень, що перевершує ту, що пропонує iPhone.

iPhone фотографують краще

iPhone від Apple, безумовно, є відмінними камерофонами, але багато висококласних Android-смартфонів вже наздогнали або навіть перевершили Apple в області фотографії.

Наші тести камер Pixel 8 Pro та iPhone 15 Pro показали, що, хоча обидва пристрої роблять чудові знімки, Pixel 8 Pro забезпечує кращу стабільність у різних умовах. Крім того, виробники Android часто першими впроваджують інновації, такі як камери з перископічним зумом та надширококутні об’єктиви.

iPhone, як і раніше, вважається кращим пристроєм для запису відео. Однак, слід зазначити, що Apple зазвичай забезпечує кращу якість зображення при використанні камери в сторонніх програмах завдяки кращій підтримці розробників.

Інтерфейс Android збиває з пантелику

Це питання зводиться до переваг та звичок. Якщо ви звикли до використання тільки iPhone, то смартфона на базі Android можуть здатися вам трохи заплутаними, і навпаки.

Хоча Android в цілому може бути не таким простим у використанні, як iOS, особливо через більшу кількість налаштувань та можливостей, він стає набагато інтуїтивнішим після деякого звикання. Цей процес зазвичай займає трохи більше днів після переходу з iPhone.

Деякі виробники Android навіть намагаються зробити свої пристрої звичнішими для користувачів iPhone, відходячи від стандартних функцій Android. Наприклад, багато китайських виробників дозволяють повністю відключити панель програм, а Xiaomi вводить елементи керування, що нагадують iOS, такі як доступ до повідомлень зверху зліва та швидких налаштувань зверху праворуч. Деякі інші виробники пропонують змішану панель сповіщень та швидких налаштувань, доступну зверху екрана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: