LG представила перший в світі OLED-телевізор формату 8K

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LG Electronics (LG) приурочила до виставки IFA 2018 анонс першого в світі телевізора формату  , виконаного за технологією органічних світлодіодів ( OLED ).Нагадаємо, що OLED-панелі мають ряд переваг в порівнянні з традиційними РК-екранами.

Органічні світлодіоди самостійно випромінюють світло, а значить, не мають потреби в підсвічуванні. Крім того, такі дисплеї можуть похвалитися невеликою товщиною.

Представлений телевізор має розмір 88 дюймів по діагоналі. Його роздільна здатність становить 7680 × 4320 крапок, що в чотири рази вище в порівнянні з форматом 4К (3840 × 2160 пікселів). Сумарна кількість пікселів становить приблизно 34 млн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

LG відзначає, що панель забезпечує зображення найвищої якості з глибоким чорним кольором.

Крім того, йдеться про високий показник контрастності, але точне значення не наводиться.Про те, коли і за якою ціною OLED-телевізори формату 8K можуть з’явитися на комерційному ринку, нічого не повідомляється.

За оцінками, в поточному році відвантаження ТВ-панелей на основі технології OLED збільшаться в два рази в порівнянні з минулим роком. До 2022 року поставки таких пристроїв перевищать 9 млн штук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОportaltele.com.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.